Fredag den 8 februari 2013
Breno Beach – alltså vår study center – ligger precis vid byn Breno och idag har vi hälsat och blivit välkomnade av the town Chief of Breno. Vare samhälle har en Chief, som bestämmer, lite som en borgmästare. Han är Kunglig och representerar byns själ – alltså inte alls som en borgmästare, men vet inte annars vad ja ska jämföra honom med. Han välkommande oss och tackade för de gåvor som vi hade med oss: Två flaskor Snaps och ett presentkort på cement till deras bygge av ett nytt palats till Chief. De palats han hade nu var mer bara ett vanligt hus. Förra terminen hade kulturstudier skänkt två datorer till skolan.
 

Efter ceremonin och allt välkommande gick vi runt i byn, pratade med byborna och tittade oss omkring.  Har jätte mycket fina bilder! Men eftersom inte är de snabbaste har ja bara försökt lägga ut de bästa.

Ikväll är de vår välkomstfest! Det ska bjudas på mat och dans!  Matilda, vår seminarleder, ska lära oss en lokala traditionella dansen! Tyvärr mins jag inte vad den heter, och ännu mindre kan jag stava det, så får återkomma imorgon med bilder och namn!

/Agnes