Vi har inget internet på verken study centrer eller hostlet. Men de ska tydligen få igång internet här till på måndag. Nu använder jag min Ghanesiska telefons internet, funkar helt okej, men ohållbart i längden. Så här kommer en snabb uppdatering på allt som har hänt sen i fredags.

Från Knivsta, Svergie, till Cape caost, Ghana, på 26timmar.

Det kändes som vi aldrig skulle komma fram. Åkte från Knivsta 10.00  framme på hostlet 12.15 ett dygn senare. Träffade två svenska tjejer som går samma kurs som jag på Arlanda, så hade iaf sälskapp. Det var som att vi befann oss i ett hål i tiden, som att tiden stod still, och vi skulle aldrig komma vidare.  Men så äntligen landade vi på Accra flygplats. Jag kom igenom visum kontrollen gratis! Vilket inte alla gjorde… Sen väntade 3h bussresa innan vi var framme. När jag hade kommit in i mitt rum somnade direkt utan att hinna fundera på var jag hade kommit.

Ghana

Människorna här är så härliga! Vill alltid hjälpa och vill prata. Även fast de känns som att de inte borde vara första gången de ser vita människor beter de sig som om det var. När man går på stan ropar de:”Boni” och pekar på den. Barn kommer fram och vill känna på huden. ”Boni” betyder ”vit man” eller ”manen från horisonten” eller något liknande. Allt är så väldigt annorlunda från ”lilla Knivsta».

Study center

Vi har vårt klassrum på en strand. Bokstavlig talat! Sand underfötterna under föreläsningarna.

Här äter vi frukost och lunch varje vardag! Bra start på dagen helklart!

Tove håller i kameran och lyckas fånga precis när en stor våg kommer in!

Här ser man hur långt stranden sträcker sig! åt andra hållet ligger den lilla byn som  studie centret ligger i.

Self-study time spenderas så här! Bra sätt att plugga tycker «lilla Knivsta».  OBS Tove på bilden  -jag har INTE köpt en sånt keps -just so you know.

Mitt klassrum de närmaste 10 veckorna.

Uppdaterar snart igen! Ha  de fint!/Agnes