Uge 2: Første uge i Hoi An.

I lørdags ankom vi til Hoi An efter at have taget en natbus fra Nha Trang. Søndag var sat af til introduktion så det var rart lige at have en dag til at sove ud. Vi er ca. 45-50 i alt på studiet fordelt på to hotellet som ligger 20 meter fra hinanden. Det jeg bor på er det mindste af dem, hvor vi er ca. 15 – mange fra RUC som jeg kender lidt i forvejen. Hotelpersonalet er virkelig flinke, tror aldrig jeg har oplevet noget lignende. På Hotellet er der fri morgenmads buffet hver morgen med æg du selv kan vælge, massevis af frugt, baguette, kaffe, te osv. Vi har også en lille swimming pool som vi kan hygge os ved hvis man ikke vil til stranden eller blot har en time til at slappe i.
Hoi An som vi bor i er en fantastisk by. Nok den eneste i Vietnam jeg ville have lyst til at tilbringe 3 måneder i J. I forhold til de større handelsbyer er der langt mindre trafik og forurening. Det er skrædder-by med lanterner i gaderne. Den er et must see i alle guidebøgerne hvilket selvfølge gør at der er en del turister. Men det gør nu ikke noget, for det giver blot mulighed for lækre restauranter til de dage man ikke længere har lyst til gadekøkkener, gode kaffe og kagesteder der har europæiske standarder og hyggelige barer hvor man kan få lækre cocktails og billig øl under åben himmel når weekenden rammer. Det er derfor helt igennem fantastisk at bo her fordi vi både kan få det Vietnamesiske mens vi stadig har lidt som minder en om Danmark. I løbet af ugen har vi været på cykeltur ude i rismarkerne for at se landet omkring byen samt en bådtur som en del af introduktionen til byen.
Selvom byen ikke er så stor har vi lejet cykler for hele perioden. Cyklerne bruger vi primært til at cykle ud til vores study-center som vi spiser frokost buffet ved hver dag. Frokosten er forskellig fra dag til dag og inkluderet i afgiften vi har betalt, så det eneste vi faktisk skal finansiere er aftensmaden. På Study-centeret har vi også seminarer en eftermiddag om ugen ca. Oftest bliver vi dog derude efter frokost og læser på stranden til næste dag. Stranden omkring study-centeret er så lækker og vi har den stort set for os selv så det virkelig skønt.
Fra mandag til fredag går vi på universitet om formiddagen – fra halv ni til halv tolv og det foregår som en almindelig forelæsning. Universitet ligger 5 min væk på gåben så det er næsten umuligt at komme for sent. Underviserne skifter fra uge til uge i takt med emnerne. I denne uge har fokus været på Vietnams kultur og historie så vores forlæser har været en antropolog fra Hanoi. Niveauet er højt og man får virkelig noget ud af det. Dertil er læsningen til hver forelæsning omkring 50 sider (på engelsk) så det skal der jo sættes et par timer af til hver dag – men med læsning ved pool eller på stranden er det jo ingen sag :D. Efter at have haft undervisning i en lille uge nu begynder jeg at forstå hvordan det kan presses sammen til et 10-ugers kursus. I forhold til derhjemme har vi alligevel 15 timers forelæsning om ugen + seminarer hvor det derhjemme oftest kun er 6.
Holdet består ca. af 25 fra Danmark, 15 fra Norge 1 fra Tyskland og 5 fra Vietnam så det engelsk bliver trænet hver dag.
I fredags var der velkomstfest og middag for os ud på study-centeret under åben himmel. De havde lavet den lækreste buffet til os, skaffet DJ og bar. Fest under åben himmel er nu engang helt fantastisk. Især når de også tilføjer bål på stranden hvor man kunne gå ned og have det sjovt. Kl 11 sluttede det dog, men heldigvis er det jo mange barer i byen hvor en af dem allerede er blevet vores stamsted. I går (lørdag) var det vietnamesisk nytår (Tet). Hele byen er gået amok i blomster og udpyntning. Nytår er for dem er som jul, nytår, påske og fødselsdag i et så det er virkelig a big deal for dem. Vi så fyrværkeri show ved floden som var så smukt. Tror aldrig jeg har set så store raketter blive fyret af. Desværre begyndte det at regne 2 min. i tolv så festen blev en våd fornøjelse.
Det blev et længere oplæg denne gang. Vildt at tænke på at vi kun har været her en uge. Men fra nu af kommer der jo til at ske mere af det samme. I næste uge står den på ”development” på studiet hvor vores lektor er fra England. Det skal blive spændende.

Universitet hvor vi studerer hver formiddag
Vores Study-center med hængekøjer og udsigt til strand
Study-Center
På bådtur i Hoi An’s små floder
Bådtur
Fisker (på bådtur)
Aften i Hoi An med lanterner i gaderne
Blomster i gaderne før nytår
En øl på værelset før intro-fest
Intro-fest på study-centeret (under åben himmel)
Nytårsaften – Fyrværkeri som det aldrig er set før
Nytårsaften i midten af Hoi An.

Monique