Forrige helg var vi en gjeng som dro til Mahabalipuram, en tempelby som ligger ca to timer fra Pondicherry. Vi ville ta bussen dit, siden vi hørte at bussen kun kostet 6 kr mens å bestille taxi kostet 60 kr pr pers. Når vi kom til bussen kostet det derimot hele 12 kr, fordi det var en finere buss, med aircondition. Å ta bussen var en opplevelse i seg selv. Jeg mener det er viktig å oppleve India fra innsiden og ikke bare gjennom sin vestlige boble, derfor ville vi ikke ta taxi som noen hvite rikinger, men heller ta bussen sammen med de lokale. Men jeg må innrømme at jeg hadde litt angst før turen, og var redd for å bli stående i en stappfull buss, i en gjeng med indiske menn som står svetter over deg i to timer…. Men heldigvis ble opplevelsen mye triveligere enn som så! Bussen var ikke stappfull, og jeg ble sittende bakerst mellom to indiske kvinner. Hun ene jeg satt med dro opp en kjekspakke og Cola spurte om jeg ville ha (jeg sier ikke nei takk til sjokoladekjeks). Jeg har litt lyst å begynne å dele ut kjeks på bussen når jeg kommer tilbake til Norge, men da tror jeg folk blir redde og lurer på hva som er galt med meg… Jeg fortalte Grace (som jeg fikk vite at hun het) at sånn gjør man aldri i Norge, men at jeg syntes det var veldig koselig, og da var vi i gang og snakket om hvordan ting var annerledes i Norge og forskjeller fra India. Så her lærte vi begge noe nytt! Grace var fra Chennai og ga oss nummeret hennes og sa at vi måtte ringe hvis vi var i byen, slik at vi kan komme på besøk og at hun kan vise oss rundt. Indere er hyggelige =) En spennende og lærerik busstur!

Grace til venstre 😉 Indere generelt er ganske små, så jeg føler meg som en kjempe på mine 164 cm!
Etter vi gikk av bussen, tok vi tuktuk til hotellet, med anlegg og partylys! Vi kjørte rundt med full styrke bollywoodpartymusikk og blå partylys (følte virkelig jeg kjørte rundt i mini-russebil!).
Partytuktuk
Mahabalipuram er kjent for sine steintempel-turistattraksjoner og utskjæringer. Det kostet 10 rp for indere og 250 rs for «others» å ta denne runden. Turistpriser sa du…? Vi tok runden innom fem ulike attraksjoner, tok noen fine bilder av templer og steinstatuer, og svetta som en gris, as always! Den store steinen (se bildet under) kalles Krishnas butterball. Historien sier at britene prøvde en gang i tiden å flytte på steinen med et forsøk med 12 elefanter, men det gikk ikke så bra…
Turistpriser
Krishna Butterball
Bortsett fra å være turister, ble det litt shopping, og ellers slappe av ved bassenget på hotellet. Lørdagkveld fant vi en liten reggie-bar hvor vi satt og tok noen drinker. Mens vi satt her, gikk strømmen og hele byen ble mørk, bortsatt fra vår lille bar. Der vi satt gikk nemlig lysene på batteri! Klokken 23 fikk vi beskjed om å trekke inn, for da stenger egentlig hele byen. Men hvis vi skrur av lysene, og er «stille», så går det fint. Så vi ble sittende inne med stearinlys og spille kort mens folk på bordet bak oss drev helt åpent med kjøp og salg av hasj….
På vei hjem traff vi på noen gutter som gikk rundt med en hyllest til Ganesh (en hinduistisk gud) som ble feiret som en slags festival fra onsdag til søndag forrige uke. Rundt i gatene hele søndagen gikk folk rundt med Ganesh statuer og ild, og feiret Ganesh sin bursdag.
På vei hjem tok vi igjen bussen. Denne gangen fikk vi en dårligere buss, som da kostet 6 kr, men fortsatt ingen svette menn hengende over meg. Vi ble ikke tilbudt kjeks og brus denne gangen, men en selger ble plutselig plukket opp av bussen og solgte varm snacks til de sultne… når han var ferdig, stoppet bussen midt på veien og selgeren tuslet videre…. Oppleve India fra innsiden!

Camilla