På fredag dro vi en hel gjeng til keiserbyen Hué, som var hovedstad i Vietnam fra 1802 til 1945, da landet ble delt i to. En historisk by med mye å se! Blant annet besøkte vi den indre kongebyen og med det den forbudte by, hvor vi kunne gå blant gamle bygninger fra hundre år tilbake i tid. Kongens palass var åpent for besøkende, men kun grunnmuren står igjen etter bombingen fra amerikanerne. Hué ligger en 4 timers busstur nord for Hoi An.
 

Fredag
1507: Kjøretøyene her til lands er virkelig ikke laget for motbakker. Det går så sakte, jeg kan kjenne bussen klatre meter for meter.

 

1551: Fjellene her i Vietnam er så store, grønne og froduge, skulle nesten tro jeg aldri hadde sett fjell før. Der er så ulikt, men likevel så likt Norge. Fjell er fjell, hav er hav.

1721: Har jeg savnet de enorme mengdene motorsykler? Kanskje. Hué ser så stort ut fra bussvinduet, men så er jo Hoi An også ganske lite.

2055: Det er fullmånefestival og feiring av dragens år. Dansende drager og trommer over alt, de har syke mooves!

Jeg har skrevet om fullmånefestivalen i Hoi An tidligere, den er ganske stor og feires hver måned. Fullmånen feires over hele landet, og denne helgen var det fullmåne. Vietnameserne følger den kinesiske kalenderen, hvor man ikke har stjernetegn som vi er vant med, men hvor hvert år er et dyr. Totalt er det 12 dyr som sirkulerer på hvert sitt år, og i år er det dragens år, det gjeveste året. Det sies at et barn født i dragens år vil bli suksessrikt, målbevisst og veldig lykkelig. Denne måneden feiret de altså i tillegg til fullmånen dragens år, og det var dermed dansende drager over hele byen!
 

2236: Er på Why Not Bar i Hué, herlige servitører og veldig dansbar musikk! Plutselig er vi 12 klassekamerater her, er visst mange som har dratt til Hué denne helga.

Lørdag

 

 

1552: Fast food! Herregud, vi har funnet en KFC look-a-like (ved siden av KFC, men dette var billigst). Det setter fem slitne jenter pris på etter masse gåing og sightseeing i Hué.

1716: Siesta! Vi er slitne etter å ha vandret rundt i kongebyen og på det lokale markedet, så nå  er vi nydusja, Ane leser og Ingvild skriver postkort (som vanlig). Snart skal vi teste utelivet i Hué!

0008: Trygt hjemme i senga, har fått tre nye finske venninner som studerer her, skal møte dem igjen når de kommer til Hoi An om noen uker. Gitar og allsang på utsiden av nattklubben (som har åpent ‘until the last one passes out’) var hyggeligere enn innsiden, let it be inn i nattetimene, samtaler om sykepleie, Vietnam, lokal mat og masse annet.

Jeg, Ane og Hanne på DMZ bar (Ane Killingberg sitt bilde)

Søndag
1330: Tar farvel med Hué og duftens elv (ikke duftende), og vender snuten hjem til Hoi An. Vi har alle hatt godt av å komme oss bort litt, men det blir ekstra bra å komme hjem til ‘egen’ seng!

Hanne