I dag har det fullmånen blitt feiret her i Hoi An. Folk kaster mat (ris??) rundt seg, alle hus og butikker har et bord foran døra med mat og vilt mye røkelse, og over alt brenner de små bål i bøtter. Flere ganger så jeg folk som brant penger, men vet ikke om de var ekte eller ei. Hva er greia? Har ikke klart helt å finne det ut enda. Over alt langs kaien er det damer og unger som selger lotus-liknende «lanterner» med lys oppi. Selgerne er sykt plagsomme, men så koster det kun tre kroner for en, og overser man det er alt rundt deg så sykt flott. Fullmåne, mange folk (hvor er alle resten av tiden?! dette er som 17. mai, bare hver måned!), vakre lanterner nedover elva. Man sender nemlig disse lysene oppover Thu Bon elva med ønsker om lykke, hell og kjærlighet. Mathilde kjøpte en:

 

Stemningen var magisk. Ingen elektriske lys, ingen kjøretøy (som er forbudt på kveldene i gamlebyen), du hører musikk fra alle kanter og du blir dratt med på en reise tilbake i tid, kjennes det som. Jeg, Mathilde og Ingvild valgte å ta turen ut på vannet, og hoppet i en liten trebåt hvor ei eldre dame rodde oss opp og ned elva for å se lysene for 30 kroner. Det var en helt annen opplevelse å få fra vannet, du slapp å forholde deg til alle folkene som ville se og alle folkene som ville selge deg lys, det var kjempefredelig og det var også fint å se mengden folk på avstand. Det var jo veldig mørkt, så desverre vanskelig å få tatt så mange bra bilder for å vise hvor vakkert det faktisk var.

 

Men igjen; stemningen var utrolig flott, det var også elva. Perfekt slutt på dagen og nesten start på helg. I morgen er det fredag, forelesning, forberedelser til neste uke på studiesenteret, alt det før jeg får tilbakemelding face to face på kortsvarsoppgaven vi måtte levere inn på forhånd. Sistnevnte gjør at magen krøller seg litt. Men! Etter det er det endelig helg!

Hanne