Pondicherry er en «liten» indisk by (les 1 million innbyggere) i sør-øst India. Jeg har en mixa følelse av de første dagene… Ble litt satt ut da vi landet på flyplassen og det stod sykt masse folk utenfor og ventet, ropte, og stirret. Skulle tro JB was in town (JB – Justin Bieber…. ja…). Alle disse menneskene var taxisjåfører som ville ha kunder. Vi hadde heldigvis bestilt taxi, så det gjorde det enklere for oss ihvertfall. Kjøreturen tok 2-2,5 time inn til Pondicherry. Klokken var 05, så jeg hadde planer om å sove i  bilen, men det klarte jeg ikke da det var så mange inntrykk på veien! Så masse folk som var våkne kl.05 og gjorde alt og ingenting, folk satt langs veien i grøfta og gjorde fra seg, crazy trafikk på veien, folk kjører forbi alt uansett, og jeg hadde ikke sikkerhetsbelte i bilen… så jeg følte for å holde meg våken (og godt fast!) Welcome to India! Oh yes!
Førsteinntrykket av India er ganske blandet. Jeg er litt satt ut av alle menneskene og alt kaoset; masse søppel i gatene (det finnes ikke søppelkasser!), kuer, løse og skadede hunder, tiggere, folk sover og ligger ute i gatene, folk tuter på alt og alle (bokstavelig talt). Sykt kaos i trafikken! Sykler, mopeder, biler, tuktuk (også kalt richaw), mennesker, kuer, hunder. Man må virkelig passe på når man skal gå over veien (og ofte er fortauene overfylte av jordhauger/søppel/mursteiner slik at man må gå langs veien itillegg, og det er litt skummelt). Men men, begynner allerede å bli litt vant med det =P Jeg hadde hørt at dette var en «rolig» by, så når jeg ser hvordan det er her, lurer jeg virkelig på hvordan det er i de store byen, som New Delhi! Skal reise rundt i India etterhvert, så det kan bli meget interessant!

Jeg bor på rom med Hannah-Marie som jeg kjenner fra før, og vi deler leilighet med fire andre. De er alle søte, kjekke jenter så det er good =) Vi er seks stk som deler to bad og et kjøkken, på Maison Raja, som er et av tre leilighetskompleks her for oss fra kulturstudier. Vi er ca 50 stk her tilsammen som går to ulike fag. Jeg bor øverst i komplekset, the «roof terrace», noe som er veldig kjekt fordi det er utenfor her oppe at det blir arrangert felles sosiale happenings etterhvert (filmkveld, fester, leker, bollywood aften etc).

Alt er sykt billig her! Vi spiser middag ute hver dag siden en middag koster rundt 10 norske kroner! Da er det helt ok å slippe å lage noe selv! Frokost og lunsj får vi på skolen hver dag. Skolen ligger på Kailash Resort som er et fem stjernes hotell! Det var kjempelekkert, med svømmebasseng, hengekøyer, strand og klasserom ute under stråtak (eksotisk, jepp!)
Ellers er det veldig varmt, klamt og fuktig her! 30-35 grader. Dusjer kanskje to ganger daglig for man er konstant svett! Slitsomt =P

Idag hadde vi første skoledag. Det var kjekt å komme igang og spennende å få et innblikk i hvordan dette semesteret kommer til å bli. Etterpå dro vi på shopping. Trengte litt klær, siden det er så billig (koster rundt 20-50 kr pr plagg) og siden man skal dekke skulder og knær. Vi skal også kjøpe sari (indisk nasjonaldrakt 😉 Etter det prøvde vi oss på Bollywood dans! Det var gøy men jeg eier jo ikke danse-skills what so ever, så det så ikke helt bra ut! Haha, skal prøve meg noen ganger til før jeg gir opp =P

Legger ut noen få bilder nå, men kommer flere snart….
Camilla

Welcome to Pondicherry!

 

Søte Hannah-Marie med en spennende Indisk rett

 

Klasserommet vårt 🙂

 

Tuktuk – taxi rundt i byen, koster ca 5 kr

 

Her ser dere litt av gatene i Pondicherry

 

Bollywood dans