Denne påskeferien har gått så alt for fort. Nå kom vi hjem fra Mendoza for et par timer siden, og jeg har masse å fortelle til dere ivrige blogglesere!

Thomas og jeg ankom Mendoza fredags morgen, og fant fort ut at vi hadde gjort en feil ved hostelreservasjonen vår slik at vi ikke fikk rom iom. at det var fullt. Vi ble litt lettere stresset da vi fikk høre at det kom til å bli vanskelig å finne rom siden det var fellesferie. Vi ringte rundt til alt og alle som hadde noe å tilby av tak over hodet og fant til slutt (merkelig nok) et superfint hotell til kun 210 pesos pr. natt (for begge) inkludert frokost! Fantastisk!!

Etter å ha kommet oss til rette på hotellet hadde vi god tid til å utforske byen Mendoza!

Også i denne byen fant vi veggmalerier slik som her!


Vi fant også etter mye styr hovedgaten i Mendoza – San Martín. Da vi kom hit var vi nesten skrumpet inn av sult iom at mer eller mindre alt var stengt pga. ferien. Til og med McDonalds var stengt selv om de reklamerte for 24/7 åpningstid. Da vi kom hit hadde vi også lett byen rundt etter en åpen minibank som også hadde penger (for det er ikke alltid slik at minibankene i landet her har det).


Dagen etter hadde vi bestilt utflukt via Hostel International Mendoza! (Anbefaler disse på det sterkeste!). Vi skulle gå tur i Andesfjellene (!!!), rappelere og på slutten av dagen rafte 12 km. Over ser dere et lite glimt av Andesfjellene + elven vi skulle rafte på.


Turen (på ca 2 timer) var ikke særlig krevende, men varmen tok på. Thomas og jeg hadde med oss 0,5 L og måtte til slutt ty til ørkenoverlevelsesinstinkt og kun drikke 1 dråpe av gangen (når vi virkelig måtte!). Intrykket mitt av Andesfjellene var bra bortsett fra at landskapet rett og slett var litt kjedelig. Vegetasjonen besto av kaktus og andre tørre planter som skrapte meg så jeg faktisk begynte å blø. Det var stein og sand vi gikk på hele veien. For de som har sett «127 timer» var landskapet veldig likt dette. Hvertfall, turen fikk meg til å verdsette Norsk frisk natur!


Morsomt å se kaktus i det ville!


Fint, men tørt!


Rappelering!


Så var det tid for dagens høydepunkt, nemlig rafting! Vi raftet 1,2 km og elven, fikk vi vite, lå på en 3-4 på skalaen (maksimum 5) over vanskelighetsgrad på elv. Vannet var ikke særlig varmt, men det gjorde det hele enda mer spennede. En på båten vår falt uti, men det gikk veldig fint. Mannen vi raftet med hadde 3 år på rad jobbet som rafter på Sjoa i Norge, og syntes det var veldig morsom å snakke litt med Thomas og meg. Vi fikk beskjeder av han hele veien hva vi skulle gjøre (forward, bakward og down). Kjempe morsom opplevelse!


Mange steiner som måtte unngas (hvis vi klarte).


Elven var ganske lav når vi raftet, men fortsatt ganske ekstrem på enkelte punkter! Bra nok, for å være første gang! Vi kjente det i hele kroppen dagen etter.

Dagen etter hadde vi meldt oss på vintur i Mendoza. Vi dro på 3 forskjellige gårder og naturen der var helt fantastisk. Alt var rolig og fredelig (sett bort i fra fuglene som plystret og biene som summet). Vi ble guidet rundt på gårdene og fikk høre om historie og hvordan de lager produktene sine. Til slutt fikk vi også smake på vinen!


Fornøyde!


Ekte drueklaser hang over meg her! På denne gården lagde de også alt organisk. Vinen smakte til og med overraskende godt!

I bakgrunnen ser dere Andesfjellene med snø på!

Nå som ferien er ferdig er det innspurten til eksamen som står i fokus, og selvfølgelig det at jeg skal hjem om 3 UKER!!!! Ufattelig!

Ha en fin dag!

Fransisca