Är på stranden över helgen. Sitter på Playa Roca, försöker lära mig spansk grammatik, äter frukt och kollar upp resor till Mexico. Börjar bli lite stressad över spanskan, det är så kort tid kvar till tentorna nu. Fyra veckor varav en veckas påsklov. Låter mycket, men tiden går så fort här. Den 20 april har vi den skriftliga tentan, en fem timmar lång en om grammatik. Sedan har vi en muntlig tenta och 18 maj ska ett arbete i Latinamerikastudier, skrivet på spanska, lämnas in. Så har vi didaktiken också, skriva ett kapitel i en spansk lärobok och hålla i en 45 min lektion för spanska nivå 1 studenterna. Oj oj oj vad mycket. Men det är så mycket bättre att plugga här än hemma, kunna varva med ett dopp i havet eller en iskall Toña. Det ska jag tänka på nästa höst när jag sitter hopkurad någonstans i Sverige och huttrar.

Livet här är verkligen annorlunda än hemma. Här på Las Piñitas verkar alla ha det så himla soft. Folk surfar lite, ligger i hängmattorna och bara chillar. Inga tider att passa, inga planer att följa, man bara gör vad man känner för. I eftermiddag ska vi hyra kajaker och paddla in i mangroveskogen. Det kommer vara vi, våra kajaker och krokodilerna.

Dagen spanska ord är för övrigt ”cilantro” = koriander. De har en tendens att ha koriander i allt här. Det tar över alla andra smaker och gör maten oätlig. Så från om med nu ska jag alltid beställa sin cilantro.
Erika