Hei igjen alle sammen!

Nå trommer regnet på glasstaket vårt og ute er det faktisk litt kaldt for en gangs skyld, men i følge yr.no er det 29 grader, noe som forteller meg at jeg har blitt svært borskjemt.

Marte har nå vært her i snart to uker, og hei hvor det har gått. Vi har virkelig fått gjort mye, og tror hun har kost seg. I kveld skal vi ha en liten get together for Lena, som også drar på onsdag sammen med Marte. Det blir rart når de to drar. Da blir alene i leiligheten med 3 gutter. Det kan jo bli interessant.

Vi dro forresten ikke til Uruguay alikevel, fordi jeg hadde fulle dager med skole, men vi har dog klart å fylle helgen med andre aktiviteter.


Turister må på turistbuss, så det gjorde vi; i 5 timer.


Nydelige Boca med alle sine farger. Her tok vi oss en hvileøl + at vi tok masse bilder.


Vi fikk sett mye av Buenos Aires´s fantastiske arkitektur bla. denne «blomsten». Alt i alt en super tur med turistbuss, noe jeg anbefaler alle som er i byen å gjøre iom. at man virkelig får et godt intrykk av byen, for bare 70 pesos!


Jeg har vært på utflukt med CSR klassen til La Juanita, en organisasjon som jobber for bl.a. bedre skolemuligheter for barna i området. La Juanita var ca 1 times kjøring fra byen og et mye fattigere strøk enn vi fleste sikkert var vant til. Her fantes det ikke kloakkrør (kloakken lå i en elv ved siden av veien), gatene var simple jordveier, og det er først i nyere tid at de har fått opp gateskilt. Veldig interessant og lærerrikt.


La Juanita jobber også for å begynne søppelsortering, og disse sorteringsboksene har noen av elevene laget selv. Mark syntes disse var spesielt interessange.


Jeg har sett litt nærmere på «grafittien» her i byen, og har funnet ut at mye av det rett og slett er vakker kunst, som feks. bilde ovenfor!


På søndag dro Marte, Lena, Thomas og jeg til Parque de la Costa i Tigre, som ligger en times togtur utenfor sentrum. Det kostet til sammen 3 pesos (litt under NOK 4) å ta toget tur/ retur. Litt skummelt var det å sitte på toget når det bare for noen uker siden var en kjempe ulykke hvor ca 60 personer omkom pga. togene ikke har blitt vedlikeholdt. Men vi kom oss trygt frem og tilbake. 


TBA togtur!


I går hadde vi hadebra fest for Lena i leiligheten vår. Hun drar hjem til Norge sammen med Marte i morgen! Alle tok med noe, slik at det ble et supert koldtbor! 


Hadebra Lena!! God tur hjem! Fv. Tonia, meg, Lena. Øverst; Sara!

Fransisca