Den siste tiden har vært en fin tid. Jeg har fått besøk av venner jeg ikke har sett siden jeg forlot Norge, det har vært pepsi reklame innspilling i gata vår, vi har sett mange fine dyr i Buenos Aires´s dyrehage og vi har vært på asado (grilling) med noen av de andre studentene på student huset i Pichincha.


Pepsi innspilling i vår gate – som pågikk i 3 dager. De sprutet tomat oppover alle vegger og det var så vidt vi fikk passere sperringene til gata vår. Det var litt morsomt å kunne si «vivo acà» – jeg bor der borte, så fikk jeg passere. Mange timer ble tilbrakt på balkongen med god utsikt over innspillingen. Over er Lena og Thomas.


Her ser dere «blodbadet/ tomatbadet» i gata vår.


Så kom det fint besøk fra Córdoba av fv. Tine, Siya og Andrea. De var her i 3 dager og det var veldig koselig, og se de (Tine og Andrea igjen. Siya er fra Amerika og en ny venn av Andrea og Tine). Vi var på markedet (så klart), spiste god mat og generelt sightseeing.


Fine Andrea, som jeg har savnet deg og uttrykkene dine!


Så dro Laila hjem til gode, gamle Noreg etter 7 måneders reise. Hun brukte sine siste dager på taket vårt (bildet over), og vi solte oss, drakk god vin og spilte masse amerikaner!


Så kom Marte. Hele veien fra Stavanger for å besøke meg! Hun tok med 2 tuber makrell, 2 toro brownies óg 2 nonstop poser. Litt av en fest det ble. Over er oss to utenfor det smaleste huset i Buenos Aires. Det ligger i vår gate til og med. Helt fantastisk. 


På fredag var vi i dyrehagen, som var noe helt annet en den i Nicaragua. Der var det bjørner, aper, løver, kenguru, fugler, kameler og lamaer.


Bamse ville ha nøtter, og gjorde noen triks for det.


Søte baby skilpadder ville også ha mat


Kamel ville også ha mat og Lena ga den litt, så ble den gladVi har vært på åpning av skandinavisk bar, og møtte overraskende nok veldig mange skandinavere som bor her i Buenos Aires.


I løpet av «The Dirty War» (1876-1983), for ca 30 år siden, forsvant det mange barn og voksne på mystisk vis. Hver torsdag her i Buenos Aires demonstrerer mødrene av de forsvunnede barna. Jeg anbefaler alle å lese om dette på for eksempel Wikipedia (søk på Mothers of Plaza de Mayo). Jeg var der denne torsdagen, og det var veldig rørende å se på. Historien i seg selv er også veldig rørende og interessant.


En av plakatene knyttet til demonstrasjonen – «husk rettferdighet, uten å glemme».

Oppsumering – Buenos Aires er helt fantastisk, som alle burde oppleve! Nå skal vi på Argentisk steakhouse, og i helgen tenker vi oss til Urugay! Life is good!

Fransisca