I helgen har cirka tio av oss bott på stranden. Vi har nattbadat under stjärnorna, ätit god mat, solat, surfat och haft det bra. Stället vi bodde på heter Rigo’s Guesthouse. Rigo är Kulturstudiers Nicaguide, det är han som har alla kontakter och tar hand om oss Skandinavier. Säger åt oss att ta det försiktigt i solen och ringa taxi, samt visar oss sina kompisars hotell och caféer. Sedan hänger alla där och de får massa glada kunder och vi får schyssta ställen att hänga på. Rigo’s Guesthouse till exempel. Det ligger cirka hundra meter från skolan, precis vid stranden. Vi har en del lektioner där och får komma dit och hänga i hängmattorna när vi vill. Det finns sovrum så betalar man cirka 50 kr per natt så får man sova över.

Helgen har varit härlig och intensiv, som allting är här. Igår var det surflektion. Det gick förvånansvärt bra, jag stod upp flera gånger. I och för sig så gjorde min surflärare, badvakten Antonio, det mesta av jobbet. Jag låg och plaskade hjälplöst på brädan och han drog ut mig från stranden, vände brädan, skjutsade iväg mig när vågen kom, skrek «ahora» och så försökte jag ställa mig upp. Det var jättekul! (och han sa att jag var duktig:)) Efteråt var knäna uppskrapade, armarna fulla av rivsår (?), revbenen ömma och magen full med saltvatten. Kände mig som en riktig surfare med andra ord.

På eftermiddagen åkte vi på en tur in i Mangroveskogen, in i naturreservatet Juan Venido. Vi åkte båt in i skogen, klättrade runt bland Mangroveträden och  paddlade sedan kajak tillbaka. Såg massa fåglar, iguanor och en krokodil. Det var tyst och stilla i skogen och runt omkring båten hoppade sardiner, superhäftigt och overkligt fint.

På tal om coola djur. Jag såg det inte själv, men i byn precis bredvid där vi surfade hade några fiskare fångat en hammarhaj och dragit upp på stranden. Magen var full med ungar som fiskarna drog ut från hajen. Fångsten bestod även av flera jätterockor.

Känner mig helt slut av alla häftiga djur. Det tar på krafterna att paddla bland krokodiler. Samt att surfa.

KrokodilErika