Fysj så fort den første uka har gått her i Buenos Aires. Vi har kost oss på alle mulige tenkelige måter og har fått utforsket byen! Vi har vært turister og tatt tuben (subten, som den heter her) som ekte Argentinere. Jeg begynte på skolen på tirsdag og det er super spennende!

Ovenfor ser dere et bilde av markedet som er her i San Telmo hver søndag. Det er milelangt og de selger alt fra pels og skinnjakker til ma-te som er en spesiell te-kopp Argentinerne bruker. Fantastisk. Det er også trommeshow utenfor balkongen vår hver søndag, samt Jazz Show! Herlig:


From our balcony – ye!

Vi har solt oss på takterassen (og blitt litt solbrente), drukket argentisk øl for 5 kr, vært på telefondo shopping, drukket frappé, Lena har tatt tuben for første gang i sitt liv (big moment), vi har besøkt reservatet her i byen, vært på velkomstfest for kulturstudier og møtt alle de 139 andre studentene og hørt på gateband. Her er noen bilder:


Shopping (ikke for min del siden jeg har måttet klare meg med 350,- den siste uken) i Florida gaten i sentrum – sentrum av byen. Som å være i London bare med litt mørkere mennesker og 35 grader ekstra. I bakgrunnen ser dere tårnet som er et av Buenos Aires’ kjennemerker.


Her fant vi en fin telefondo. Dette var en must-have butikk som dere sikkert skjønner


Dette er skolen min – Facultad de Economia. Subte (tube stasjon) rett utenfor! Nå er det sommer i Buenos Aires, og vi er så og si de eneste studentene i det svære bygget! Ok det!Havna i byen. Her er det en økologisk park med mange fine fugler. Vi fikk en chorizo pølse for 8 pesos (10 kr) også gikk vi i parken og koste oss og så på solnedgangen.


Vi har lunsjet på takterassen vår og fått litt for mye sol.


Havanna frappè på vei til Recoletta gravplassRecoletta gravplass. Det var mer som en liten landsby med gravstøtter (bygninger/ monumenter) som var mange meter høye. Det var små hus som de pårørende kunne gå inn i.


Her ser dere en av gatene på Recoleta gravplassen. Det var som en labyrint. Kjente personer i Argentina er begravd her bl.a. Eva Perón – First Lady of Argentina som døde i 1952. Det var en helt spesiell følelese å gå mellom graver på en slik måte.


Dette var en av gravkammerene. Litt morsomt hadde vi det også, selv om det var på en gravlplass.


Mange hadde også spesielle statuer av seg selv foran gravkammerene sine. For eksempel han her som har laget en statue av seg selv påkledd i morgenkåpe og sko. Litt spesielt.

Vi har det helt supert her i Buenos Aires! Byen er så fin og spennende! Jeg har nå gått nesten en uke på skolen og forelesningene er veldig spennende! Livet er herlig!

Fransisca