udsigt fra min ynglingsplads i hængekøjen..

En lang skoledag starter ofte kl 7.30 med 2 timers forelæsning i Leon. Af en eller anden grund er man næsten altid udhvilet selvom man skal så tidligt op. Efter morgenmaden, som serveres intil kl 7.30 og som varierer fra alt mellem arme riddere, spejlæg, ris og bønner, salat, omelet, pandekager og havregrød(!!!), og altid med friskpresset juice og kaffe, går man sin morgentur til Casa Protocolo for at få undervisning. León vågner tidligt, så gadesælgerne har allerede slået deres boder op på de sædvanlige pladser, mennesker hoppe af og på de små lastvogne som fungerer som minibusser og hornene bruges flittigt i hvert eneste gadekryds da der ikke findes en eneste lyskurv (om der findes regle som højre vigepligt er meget svært at gennemskue!), og vejene er fulde af taxier, motorcykler og cyklister i alle aldrer.

Gruppeundervisning i «baghaven» på studiestedetPå sin skolevej skal man være opmærksom på; de store huller i fortorvet, som er kommet fordi dækslerne er blevet stjålet til omsvejsning, de svingende cykler som ofter bærer mellem 2 og 4 familiemedlemmer, de dyttende bilerne som ikke stopper for fodgængere, boderne som ofter dækker det meste af fortovet og de sultne gadehunde som leder efter en bid mad. Desuden skal man huske at ignorere de mange kysse- og piftelyde, som forfølger én uanset hvor man går og som er en del af den «maschismo»-kultur som ligger så dybt i størsedelen af den mandelige befolkning. Men jeg elsker at gå rundt i Leon!! og jeg hader at man «skal» tage taxi  hvis man skal alene ud eller hjem efter mørkets frembrud, som allerede er kl 19!
Efter forelæsningen bliver vi hentet i bussen som går til stranden. Det er forskelligt hva tid man har gruppe-undervisning, men det er aldrig mere end 2 timer. Så den resterende tid bruges til at bade eller boogie-boarde i de store bølger (havet lidt for vildt for en nyudklækket surfer som mig, så jeg kan desværre ikke øve mine skills her!), sole sig, gå tur på stranden, spille volleyball eller læse lektier!
Der læses lektier mens den sidste sol nydes!
For et par dage siden opdagede jeg, at jeg læser enormt effektivt på stranden! Den friske havluft, bølgernes brusen og de hyggeligt omgivelser gør noget ved min koncentration, og jeg har aldrig læst så mange sider i træk før! Så selvom jeg har tidlig fri og kan tage bussen tilbage kl 15, bliver jeg ofte til kl 17 for at nyde min nylig opdagde koncentrationsevne -eller bare for at bade og slappe af!
Aftenerne bruges forskelligt, alt efter hvilken ugedag det er og hvad humør man er i. Der er bla. fodbold med skolen og salsa-night hver torsdag, koncert hver onsdag, og også rig mulighed for at gå ud de resterende dage, da León er besøgt af mange backpackere og surfere, så barene holdet åbent hver dag. Men det er også dejligt bare at være på hotellet, da man godt kan være træt efter en lang dag med undervisning og masser af frisk halvluft.

PS. En øl i byen koster 5 kr og en drink mellem 7 og 10 kr!

Paulina