Efter naturupplevelsen åkte vi vidare mot Huế för att se dagens huvudattraktion: ruiner som är med på UNESCO’s lista över världsarv. Enligt vad jag hört skulle dessa inte vara något särdeles spektakulärt, men ändå sevärt, och det stämde ganska bra. Om man ändå är där bör man se det. Vi var först vid det ställe där, om jag minns rätt, Tự Đức hade bott och sedan blivit begravd.

Sedan åkte vi till citadelen där Nguyễn-kejsarna hade bott (Huế brukade vara huvudstaden för länge sedan). Byggnaderna är tyvärr illa bevarade tack vare kriget mellan nord och syd, men lite finns det ändå kvar att se på.

Här är hela ressällskapet! Vi tog oss runt i en minibuss som vi hyrt (med chaufför). Chauffören förstod ”food” och ”toilet”, men annars var han inte så bevandrad i det engelska språket. Men annars var han trevlig och stannade där han skulle, så vi var nöjda.

…och jag som hade köpt med sprayburkar och allt. Man tycker att Lonely Planet uttryckligen skriva när man inte får klottra på kulturarven man besöker.

Jag gillar mitt nya 55-300mm objektiv, det är lätt att ta kort på folk utan att störa. Fast Roald var nog ganska upptagen ändå.

 Josef