– er sloganet for Indien! Og det er ganske vist fantastisk og anderledes. Omkring de mange indtryk jeg er blevet mødt med den første uges tid, vil jeg komme ind på længere nede i indlægget. Til at starte med er en lille introduktion omkring hvem jeg er og hvad jeg laver:

Mit navn er Andrea og denne sommer 2011, blev jeg student fra Rysensteen Gymnasium i København. Lang tid i forvejen gik jeg med tanken: ”Hvad så efter?”, og det var med stor glæde da jeg endelig fandt svar på dette en sen forårsdag da jeg spottede en plakat med Kulturstudier. Som mange andre har jeg brændt efter at komme ud og  opleve verden efter tre lange og hårde år på skolebænken. Samtidig har de tre år også vækket en stor nysgerrighed og glæde ved at studere; jeg har opnået større indsigt og forståelse for verdenen omkring os, det samfund vi lever i, såvel som for mig selv.
For den vågne læser, er det måske tydeligt at jeg er en samfundsfaglig student og grundet min interesse inden for det felt, var det oplagt at læse et semester ’Freds og konflikt studier’ i Indien.
Alle de praktiske overvejelser man ofte gør sig før at træffe en større beslutning sprang jeg let og elegant over grundet tidspres. Blandingen af at være lidt sent ude med min tilmelding og en masse eksamener i vente, gjorde at hurtige, men set tilbage, ganske gode beslutninger blev truffet.

 

Nu står jeg så mange tusinder af kilometer hjemmefra, med søde norske værelseskammerater, i helt uvante omgivelser, både praktisk og kulturelt, samt med en masse overvælende indtryk, der ofte efterlader mig helt i staver.Min mellemlanding i Mumbai gik med at beundre de indiske kvinder, der alle ser meget smukke ud i deres lange traditionelle og farverige kjoler, kaldet sari’er. Derefter blev mit første indiske måltid indtaget i Mumbai, senere et i Chennai og nu i, hvad der begynder at føles som vante omgivelser, Puducherry.

Mit kendskab til Indien var ganske lille inden jeg drog afsted, og heldigvis var der sat tid af til dette i undervisningen af en lokal forelæser, der med stor glæde og entusiasme introducerede os alle til ’Incredible India’ på godt og ondt. Det er dog ikke blot indiens historie og samfund der kan beskrives på godt og ondt, men også mødet med kulturen har haft dets positive, sjove, samt mindre sjove oplevelser; i fling kan nævnes nærgående indiske drenge og en mave der skulle vænne sig til en stærk madkultur. Nogle af disse møder og opleveser tænker jeg meget over, fordi jeg genkender situationerne fra forskellige teorier fra studiet. Selvom forelæsningerne først lige er begyndt, er det svært at lægge dem fuldstændigt fra sig i fritiden. Tanker og diskusioner omkring den indiske kultur, dets ophav og dets kastesystem, blandet sammen med diverse konflikt teorier, dukker op i mine tanker og samtaler med mine medstuderende, når vi konfronteres med dem i dagligdagen.

Denne aften lægger vi dog alle studiet fra os og holder movie-night; selvfølgelig med Bollywood som tema!

Andrea Q.