I weekenden er jeg blevet forvandlet til surfer-chick! Vi har været i San Juan del Sur -Nicaraguas surfer by #1 og demed også en af de mest besøgte byer i landet (dette siger egentlig ikke så meget, da Nicaragua nok er det land i Central Amerika med færrest besøgende)!
som et lille barn på vej i Tivoli…!
Selve San Juan del Sur er en tidligere lille fisker-by, men pga strandene både syd og nord for byen, er den nu præget af turismens «charme». Butikkerne er fyldt med surfertøj og souvenirer, strandbarene lokker med happy-hour og ladys night, hotellerne reklamerer med surfturer og board-rentals, restaurenterne kæmper om de relativ få turister i lavsæsonen og priserne er lige skruet en tand op. Stranden i byen er ikke noget at råbe hurra for, men tager man bare en halv time ud af byen, ønsker man at at tiden står stille! En lille, men imponerende stærk, vogn tager os igennem junglen, på en hullet og vandskadet grusvej. Og efter at være blevet rystet godt igennem (godt man ikke havde tømmermænd!), stopper vi på den smukkeste strand!
Sej surfer-chick! kun lidt opstillet 😉
På Playa Hermosa er der ikke andet end os, en lille hytte som sælger øl, vand og en lille bid mad, surfboards til leje og et par hængekøjer i skyggen. Vi ankommer kl 12 og jeg var ikke længe om at få fat på et board og hoppe i vandet, for lige at prøve lidt inden den lektion vi havde købt gik igang (den ku jeg iævrigt godt ha undværet, da han brugte over 1 time på at fortælle og vise 3 ting som man egenltig havde set før og som kunne have taget 10 min at fortælle. Dem der kender mig, vil nok vide at jeg blev en smule utålmodig!). Resten af dagen brugte jeg i vandet og på boardet. Vi surfede bogstavelig talt til solen gik ned -i de smukkeste omgivelser! Det var helt ubeskriveligt!
Her til aften er vi tilbage i Leon og endnu en uge med spansk og latinamerikastudier starter i morgen. Men i nat vil jeg drømme om Playa Hermosa… Godnat og godmorgen derhjemme 🙂
Paulina