I dag er det siste dag av Semana Santa, og i morgen har vi eksamen i skriftlig spansk – hurra! Uka som gikk var gøy og spennende, både med god mat, fine turer på byen, besøk fra tante og onkel, og masse nye påsketradisjoner som måtte oppleves. Påskefeiringen her i León skal jeg skrive om senere, dette blogginnlegget er glimt fra besøket fra tante og onkel.

Her er tante og onkel i skolebussen min!

Mandags kveld var vi i strandhuset hos Rigo og Marthe for å se solnedgangen og spise fisk. Det var veldig hyggelig. Det er fint å bo en plass hvor man kan bestille en kokk, som komme i hagen din og griller de herligste fiskeretter. Hos Rigo og Marthe var det Lenin(?) og assistenten hans som stod for maten, og det var utrolig godt, i tilegg til en veldig herlig opplevelse.

Det var en død skilpadde på stranden, og det var trist 😦

Tante og onkel i solnedgang!

Vertene for kvelden, Rigo og Marthe. Rigo er en handlingens mann, og gravde et hull til skilpadden, og dyttet/veltet den oppover med armkraft.

 Kokken og grillen

Her lager assistentkokken for kvelden frityrstekte bananer – først frityrstekes de, så presses de flate, og så blir de frityrstekt en gang til. Som annen nicaraguansk mat – noe som virker enkelt når du spiser det, men så er det egentlig en gange heftig prosses bak det.

Tirsdagen var jeg, tante og onkel sammen med Marthe, Rigo, Moren til Marthe og Flavio på Cerro Negro. Det var nok en fin tur. Jeg digger å gå på Cerro Negro, fordi det er bare helt utrolig gøy å løpe der ifra. På forhånd var vi spent på hvordan dette kom til å gå med tante og den svære magen hennes, men det gikk over all forventning.

Den gravide får sitte i forsetet. Her er Flavio og Tante 🙂

Flavio fanget Eukalyptus-bladet til oss, det luktet godt 😀

Joda, hu kom seg opp.

Og her løper man ned over vulkanen – neste gang tar de brett og kjører ned ;D

Utenom dette brukte vi dagene på å sole oss, bade i bassenget, shoppe masse rart, museer og å dra til Managua på shopping der. Det var veldig hyggelig og fint med besøk. Etter at de dro hade vært eksamenslesing på fullgir, og jeg er flink og klar for eksamen i morgen 😀 (Flink og klar er det samme ordet på spansk, estoy lista! ;).