Forrige helg (altså ikke denne, men helgen før der), på lørdag, var vi i León Viejo, altså gamle-León. León ble nemlig flyttet i 1610, fordi det var en svær vulkan i nærheten, og folk var redd for at de hadde gjort gud sint og sur – og dermed måtte/ville de flytte den.

Ruinene av gamle-León ble funnet på 60-tallet, og er et ganske interessant sted å studere for å finne ut hvordan folk levde her før i tiden, hvordan samfunnet var konstruert osv.

Etter at vi hadde fått en rundttur i gamlebyen dro vi til en vulkan rett i nærheten for å bade. Ja, vi badet i det som heter Laguna de Tigre – som tidligere har vært en vulkan (sånn som et fjell veit du) og så har den hatt et så kraftig utbrudd at den bare har eksplodert og sunket ned (slik at den ikke var som et fjell lengre), og dermed er det blitt en innsjø der. Takk til naturgeograf Louise for forklaring, nærmere spørsmål stilles til henne.

Det var en skikkelig deilig plass å bade. Det er fint å kunne si at man har badet i en vulkan også, selv om det høres litt mer dramatisk enn det egentlig er 😀

Her er litt randome glimt fra turen:

 Fint tre og ruiner 🙂

 Bussen vår 🙂