Her i Nicaragua arrangerer Kulturstudier Noche Cultural en tirsdag i blandt. Noche Cultural er en kveld hvor vi får lære forskjellige sider ved nicaraguansk kultur og som arrangeres her på Monkey (naturlignok, i og med at det er litt trangere på Colibrí, det andre huset:).

Til nå har vi hatt tre slike kulturkvelder her, en hvor vi diskuterte generelt kjønnsrollemønster og slikt, hvor det var satt sammen et panel for anledningen, og hvor vi, studentene, stilte spørsmål. På den andre så hadde vi om abort, i og med at Nicaragua har en av de stengeste abortlovene i verden så vi en film, pluss at vi hadde besøk at en legedame som fortalte oss fakta og forskjellig.

Forige uke hadde vi en ny kulturkveld, og denne gangen hadde vi besøk av Esterlin fra Casa de Cultura, sammen med danseelevene hans. Esterlin og sønnen hans er også instruktørene våre på salsa-kuset på Casa de Cultura. Uansett, det som ble vist forrige uke var tradisjonell dans fra Nicaragua, danserne hadde herlige fargerike kostymer, flagrende skjørte og skikkelige skjorter og fløy fram og tilbake over dansegulvet.

Marte