Nå i helga hadde vi oss en fin tur til Matagalpa. Matagalpa er en liten by som ligger litt lengre nord, og litt lenger opp i Forhold til León. Vi bodde i helgen på en gård som ligger cirka to mil utenfor Matagalpa, nemlig La Canavalia. På La Canavalia lager de masse forskjellige økologiske produkter, som kaffe og kakao, og i tillegg har de dyr som griser, kyr og høns.

Når vi var i Matagalpa var det kanskje noen-og-20 grader der, og i forhold til de noen-og-30 vi begynner å bli vant til, så var dette kalt. Skikkelig rart å tenke på at Matagalpa har samme temperatur som en varm sommerdag i Norge.. Ene kvelden begynte det faktisk å regne, noe som er helt uvanlig ettersom det ikke er regntid nå om dagen. At det regner utenfor regntiden skal egentlig ikke skje – men Rigo (feltsjef) synes det helt klart har noe med å global oppvarming å gjøre…

Dagen etter å vi også et dovendyr med barn i en kokkospalme, noe som i hverfall ikke skjer, ettersom dovendyret ikke eter det treet. Mye rart. Men ja, vi så dovendyr – og opptil flere, det var gøy ^^

Første kvelden vi var i Matagalpa var det quiz-tid, quizen var faktisk veldig gøy, selv om jeg er helt ubrukelig på quizer. Det eneste jeg kunne svare på var hva apen og hesten til Pippi Langstrømpe het, men det kunne de andre svaret på og. Selvfølgelig hadde de nasatte hos kulturstudier et eget lag, så kalt Staff-team. Dette laget slo mitt lag med et halvt poeng. Jeg stemmer for boikott av staff-team neste år (ettersom de har både flere år på baken og i snitt høyere utdanning enn alle oss andre).

Uansett. Vi hadde det gøy med quizen. Dagen etterpå (derpå for enkelte) så gikk vi en tur til et lite fossefall i nærheten hvor vi kunne bade. Det var utrolig gøy – og utrolig kaldt å bade der! Men deilig, det må jeg si. etter lunsj gikk vi også en tur rundt på gården og ble vist forskjellige typer trær og slikt. Det var deilig å gå litt i skog og mark!

Den siste kvelden var det festmiddag og påfølgende fest. I løpet av kvelden tok vi vel kål på omtrent 7 flasker med 1,7 liter rom. Ja det var billig, det var godt, og alle hadde det gøy (noen ikke fult så mye dagen etterpå, andre var heldige:)

Disse to smartingene skal nok ha mest av æren for at det gikk så bra under quizen.

Dovendyr!

Dovendyr skaper entusiasme, her er folk pent oppstilt for å ta bilde. Tor følte behov for å bli tatt bilde av, og stilte seg dermed foran alle sammen.

De har skjønt det i Matagalpa.

Inne i Matagalpa by var det søndag en demonstrasjon av FSLN. FSLN står veldig sterkt utenfor de store byene, fordi de var mange bønder som fikk jord av dem på 80-tallet. Denne demonstrasjonen var ikke så spennende, det handlet (så vidt jeg kunne forstå) bare om at de ville at Daniel Ortega skulle bli gjennvalgt, noe som også sikkert kommer til å skje til tross for at det er ulovlig.

Her har forresten partiene i Norge noen triks å lære for å holde en god punktmarkering – her var det ikke snakk om en liten ropert, men svære høytalere og en kar som både kunne prate, synge og rappe. I tilegg spilte de dundrene musikk, og alle danset.

Matagalpa, fin by. Men gatene var skumle – i motsetning til León hadde de toveistrafikk der og mye større gater generelt..

Marte