Nu er det efterhånden et stykke tid siden, jeg har opdateret sidst, og der er sket en hel masse siden.  Skolen er jo i fuld gang, og vi har været på et par forskellige udflugter. Sidste fredag var der velkomstmiddag på Satsanga. Hele tagterrassen var reserveret til os, og der var stillet en buffet op med både indisk og vestlig mad. Efter middagen gik vi hen til Sing house, som er Kulturstudiers andet hus i byen, og de havde gjort klar til fest.

Søndag morgen mødtes vi alle sammen ved Sri Aurobindo Ashram, hvor vi fik en rundvisning. Der var ikke rigtig nogen af os, der viste hvad vi skulle forvente, så det var rigtig spændende. Stedet bestod af en masse lokaler, hvor der blev undervist i bl.a. kreative fag som billedkunst og dans. Vi blev også kørt ud til stedets sports afdeling hvor drengene havde travlt med at spille cricket. Bagefter så vi grundlæggerne Sri Aurobindo og the Mother’s grav, som folk sad omkring og mediterede. Så gik vi hen til spisesalen, hvor man fik en tallerken hver med en stor portion mad. Det var simpel indisk mad men stadig meget lækker. Senere på dagen gik turen til ashramens farm lidt udenfor byen. Her viste vores guider os, hvordan jorden så ud før og efter de kom til og dyrkede jorden.

Denne uge er gået med skole og læsning. De her to uger har vi introduktion til Peace and Conflict Studies, hvor vi bliver introduceret til og får et overblik over de forskellige koncepter inden for dette fag. Det er også nu vi skal til at beslutte os for et emne vi vil skrive projekt om, og i næste uge skal vi have fundet vores gruppe.

I torsdags handlede vores forelæsning om køn og feminisme, og efter forelæsningen tog vi alle sammen hen til Pondicherry University, hvor vi besøgte deres kvinde afdeling. Lederen og nogle af de studerende fortalte os om deres projekter, og om nogle af de problemstillinger der er ved at være kvinde i Indien.

Senere samme dag oplevede vi vores andet bryllup i Indien, og endnu en gang havde ingen af os taget vores kamera med. Dette bryllup var meget større end det sidste, og familien virkede mere velhavende. Endnu engang skulle vi op på scenen for at få taget billeder og blive filmet sammen med brudeparret.

I går, fredag, havde vi indisk dag. Det betød at alle skulle have indisk tøj på, og til frokost fik vi serveret thali på palmeblade, som vi spiste med fingrende siddende på gulvet. Alle havde gjort rigtig meget ud af deres tøj, og mange havde fået skræddersyet tøj i alverdens farver specielt til dem.

Efter frokosten var der undervisning i tamil, som er det sprog, der bliver snakket i denne stat. Det er et af de kurser, vi kan vælge at gå til, mens vi er her. Jeg tror dog, jeg springer over, og holder mig til yoga (og måske bollywood dans).

Sonia