Her i Buenos Aires er alt strålende. Jeg bor i en leilighet med 5 andre studenter på studiet og i naboleiligheten bor det seks til. Så det er en liten skandinavisk koloni i tango og jødedistriktet av byen (De har faktisk McDonalds Koscher! bilde kommer neste gang:). I overetasjen bor det mange koselige franskmenn, tyskere og italienere som alle prater spansk, så forståelsesnivået begynner å komme seg. Mye igjen på snakkebiten tho! Jeg har allerede gått i fella om spørre en take-away pizzasjappe om de hadde en muldvarp. Embarazada betyr heller ikke det samme som embarrassed. Begynner på spansk kurs samt gitartimer denne uka så det tar seg nok opp fort.
Byen er utrolig fin men bærer også preg av store sosiale forskjeller. Noe som blant annet resulterer i at veldig mange blir rana. Men her har ranerne stil så det holder. En i klassen ble rana på T-banen for alle pengene uten at noen av oss merka noe, men de lot førerkortet og alt de ikke trengte være igjen i lommeboka hans. En annen ble rana på vei (full og alene) hjem fra byen, da en fyr kommer bort til han og basicly sier «jeg tenkte å rane deg så flott om du gir meg det du har». Men nettoinntrykk av byen er awesome, her er en liten liste:
-En liter øl i butikken koster 7 kroner
-Klubbene åpner klokka 2 på natta
-T-banen koster 2 kroner
-Du kan vaske alle klærne dine og få de ferdig tørka og bretta på 2 timer for 20 kroner.
-Kjøpesenteret har tivoli
-Du får mat fra alle hjørner av verden laget av folk fra de samme landene
Ellers er det utrolig mye bra konserter her mye bra lokale bra band og også en del internasjonale. Nå i februar blir det Rise Against og LCD Soundsystem. I mars Kashmir og en Gypsypunk festival. Forrige søndag var det bli-kjent fest med kulturstudier i La Boca som er arbeiderklasse bydelen. Sykt god stemning. Under ser dere bandet Paloma Del Cerro som spiller nordargentinsk-stammemusikk-elektronika hybrid. http://www.myspace.com/palomadelcerro for dere som er interessert i å sjekke ut det.

Senere på kvelden var det duka for Irish-punk på spansk. Topp stemning!

Dagen etter var jeg i Palermo distriktet for å prøve å se en giraff i dyrehagen. Den var stengt dessverre. Tok bilde gjennom buskene i tilfelle det gjemte seg en giraff der, men tror det var en lama eller noe 😦
Under ser dere bakgården til leiligheten. Minner litt om kardemomme by. Her kan man drikke en kaffi på morgenqvisten om man skulle ønske det.

Grillfest på taket med french-people. Under ser dere random french people.
Asado (Grillfest) på taket med folk fra leiligheten. God stemning.
Siden jeg ikke er så god i spansk er det flott at skiltene er så selvforklarende..

Økonomisk fakultet, fint bygg på utsiden.

Takk til Emilie for lån av konsertbildene! Dette var en liten update om hvordan det står til her. Håper det står til med alle der hjemme 🙂

Jens Petter