I går var jeg og Lina og så oss litt rundt i León, byen vår i Nicaragua. Byen er en av de eldste byene i Nicaragua, og masse spennende politisk historie. Byen virker ganske liten og koselig, og skal vistnok være den tryggeste i Nicaragua (selv om det er byen mellom vulkanene..)

León har små gater og små hus. Det er mye liv i byen og masse folk og byen er generelt skikkelig deilig. Folk går egentlig ganske sakte i León, og det tror jeg kan være en fin illustrasjon på den rolige livsstilen. Det virker som det er en by hvor folk trives, og i stor grad med ting som de er i dag.

Men León er også preget av fattigdom, noe som ikke er så rart siden Nicaragua er et av de fattigste landene i Latin-Amerika. Byen har også litt vekselvis med strøm, og ofte problemer med vannet. Vi har som regel rennende vann, men samler opp om natten i tilefelle det forsvinner på dagtid. Dessverre er det værre for andre deler av byen, hvor de ofte mister vannet hver dag. I Nicaragua er ikke rennende vann en selvfølge.

Leon har som sagt trange gater, og som jeg har skrevet tidlgiere er det både busser, biler, hester med kjerre (har også sett kuer med kjerre), motosykler, syklister og folk som går som deler disse smågatene. Byen har ikke så mye til trafikksysten, skal du over veien så må du vente til det ikke er noen bilder – eller løpe. Men heldigvis er alle veiene envegskjørte, noe som jo gjør det enklere. Jeg ser for meg at om Nicaragua får en økonomisk vekst, slik at folk kjører mer selv enn i dag, så vil trafikksystemet i León kolapse helt.

Nå har du fått noen inntrykk av meg, her skal du få noen bildelige også.

– Lina og Kjøtt.

– Krydder på markedet! 😀

I dag har vi forøvrig har et lite kræsj-kurs i Nicaraguansk historie og politikk. Det synes jeg var kjempespennende, og jeg gleder meg til å lære mer om det. Satser på å skrive litt om det her etterhvert også. Nå har jeg fri, mens i kveld så blir det velkomstfest. Det blir nok knallartig 🙂 Hurra!

Marte
(Marte blogger også på http://martegris.blogg.no/)