¡Cerro Negro es un volcán!

I dag var vi på tur på vår nærmeste lille vulkan, nemlig Cerro Negro. Cerro Negro er en aktiv (!) vulkan, som hadde 3 utbrudd på 90-tallet, senest i 1999. Etter det har den vært rolig – men den er nøye overvåket slik at turister og andre skal være trygge 😉

På vei til vulkanen gikk det opp for meg hvor liten jeg egentlig veit om vulkaner. Hva ser jeg for meg når jeg tenker vulkan? jo Mount Doom i Ringenes Herre, med illrød lava og greier. Heldigvis er naboen vår, Louise, Naturgeograf, noe som gjør at hun har peiling på slikt om man vil spørre. Fra bakken ser egentlig vulkanen ut som et vanlig fjell, bare at det er litt lavt og veldig svart.

Når man klatrer opp får man se at det er formet litt morsomt – med sånn hull i midten nærmest (der man ser for seg at lavaen skal være). Denne vulkanen hadde to slike krater hvor det kunne komme lava opp. Nå som det ikke er utbrudd er det jo bare stein der. Men varmt, og veldig bratt ned.

Vi gikk opp på Cerro Negro, noe som måtte gjøres i sirkel, fordi det er så bratt og gruslagt. Det tok vel cirka 45 minutter. Så gikk vi litt rundt og så oss om. Der oppe var det sykt mye vind, og sykt mye stein. Det var dog veldig fin utsikt, og veldig mye spennende å se på.

Etterpå løp vi ned en av sidene. Det var helt utrolig gøy. Det var egentlig litt som å løpe og hoppe i snø (hvor steinen er det som tilsvarer snø), bare at det var varmt – altså du blir ikke blaut og jævlig. Men fulle av sand det blir man, og alle var omentrent grå når de kom ned. Hurra – det vil jeg gjøre igjen!

Nå sitter jeg og Lina på Café og koser oss (hun leser lekser flittig og jeg surfer). Her kommer et bilde, men resten får vente til jeg får strøm på maskinen, og mindre sollys på skjermen 🙂

Marte
(Marte blogger også på http://martegris.blogg.no/)