den här dagen har varit helt underbar. en dag som har handlat om att njuta. Dagen började med frukost på Oasis med Silje, Siri, Amanda, Ine och Marianne. Det blev pannkakor med banan, banan och ananas shake, kaffe, rostat bröd med skrattande ko ost, marmelad och smör. mums! riktig lyxfrukost. mer av sånt tack. pannkakorna var gudomliga. dock blev det liiiite mycket med tre stycken. men ändå, jamijami!

sen skuttade jag och Silje in i en taxi efter att jag hade inhandlat min första bok i Ghana (läste ut alla mina på två veckor och nu har jag stått ut i fem veckor utan böcker så nu får det vara nog :P ) och tog oss till Elmina Beach Resort. Och det var nog det bästa beslutet på heeeela dagen. Om inte hela resan. Kommer dit och möts av en portier som visar oss till receptionen där vi betalade 5 cedi för att få hänga vid poolen en dag. Sen visade portiern oss till polen, vi fick gå igenom heela hotellet och vilket hotell – inte alls som alla andra ställen jag har sett i Ghana. det var snarare som att komma till Europa igen fast med Ghana inredning. Sååå vackert! Väl vid poolen tog en annan kille över och visade oss omklädningsrummen och gav oss varsin handduk. När vi sen kom ut så  fixade han i ordning solstolar åt oss. Sen var det ren njutning i några timmar. sol, bad, kaffe med glassdrink, mera sol, värme och bara underbart!

sen hem, napa lite, på med klänning, upp med håret i fläta, mascara, sandaler och sen mot Oasis. den resa blev allmänt, skrikig.. halvägs upp för backen till hotellet där vi skulle plocka upp Siri får jag syn på någonting i ögonvrån som rör sig, jag tittar dit och inser att 5 dm ifrån mig kommer en spindel på 8 cm krypande mot mig. panik.. Jag försöker andas och ber föraren ”snälla kan du stanna bilen”, han tittar på mig och fortsätter köra upp för backen som är den brantaste backen i Cape Coast. PANIK och jag skriker ”I’m serious, STOP THE CAR” varpå han stannar bilen och jag flyger ut skrikandes och ingen fattar någonting. sen blev jag intvingad i baksätet och vi tar oss upp för resten av backen varpå jag igen flyger ut ur bilen och skriker till Siri ” det är en spindel i framsätet!!”  vilket leder till att hon får panik och allt blev galet. men det var bara att skutta in i taxin igen.. usch och fy hemska resa. satt uppkrupen i baksätet och panikade hela vägen.. usch! sen blev kvällen dock mycket bättre. Ali som driver Oasis kom kilande med en flaska alkoholfritt barnbubbel för att fira att Siri hade fyllt år, sen kommer en annan snubbe med en flaska sprit och bjuder laget runt. Mat på det – turkiska köttbullar, tzatziki och turkiskt bröd – mums! sen dans. dansa dansa dansa, på ett sandgolv under en stjärnhimmel mellan palmer. njutning.

– Hanna