Det var otroligt skönt att vara tillbaka i skolan igår efter att ha missat en hel vecka, alltså nästan hela module 3.. frukosten var gudomlig. rostat bröd, jordgubbssylt, smör, gröt med ghanamjölk, omelett med paprika, morötter och lök. MUMS. Frukosten i Brenu är nog det godaste målet jag vet här i Ghana :) . Det gick lite segt under dagen dock, var väldigt trött vilket visade sig under self study perioden. La mig i en hängmatta och tänkte bara ligga där i kanske 10 20 minuter och vila och sen förflytta mig till skuggan. Men jag somnade.. Och låg där i nästan två timmar utan solkräm. Så jag har en fin (läs illröd..) bränna på bröstet och i ansiktet. Vilket matchar toppen till det rosa linnet jag har på mig i skrivande stund :P

Men trots bränna och trötthet så blev kvällen igår riktigt bra. Jag och Mimmi siktade in oss på fika efter att ha pratat om Waynes coffees kladdkaka under lunchen. Så vi hamnade på ett litet fik som drivs av volontärer, allt är ekologiskt och pengarna går raka vägen till en skola där barnen kommer från fattiga familjer eller är utstötta. Bra koncept! Att fika i Ghana var intressant. Efter att ha kikat på menyn så var planen att beställa in en omgång pannkakor och en kokosnötkaka och dela på det och dricka smoothie till det. Men det slutade med två kokosnötkakor och färskpressad juice i stället. Köket var stängt.. Kakan var, intressant. Men juicen var toppen!

Efter våran första ”Ghana-fika” drog vi oss mot slottet och Oasis för att hitta Sara. Vilket blev en historia för sig.. Hon hade varit på en akrobatiklektion med någon snubbe hon hade mött för några dagar sen. Vi kunde inte hitta henne runt slottet där vi skulle mötas så vi tog oss mot Oasis där Sebastian spelade basket för att hitta henne. Icke.. Vi hittade dock varsin cola och två fotöljliknande saker som lockade för 20 minuter innan vi drog vidare. Till slut så hittade en snubbe oss på stranden som visste vem Sara var med och gav oss tips på var de var, vi hittade en liten crafts shop där de visade oss vidare in bakom alla affärer där vi hittade Sara med en flummig typ :P Och tydligen så hette jag Fanta och killen jag hälsade på hette Coca Cola, haha :) .

Nu ska vi åka på fieldtrip över natten och se en gold mining site – intressant!

– Hanna