Denne uken har jeg testet ut sikkerthetsnettet vårt her i Vietnam. Både jeg og Jenny, som jeg deler rom med, har vært syke med feber, kvalme og en slapphet uten like. Det har vært mye soving på rommet vårt i det siste. På fredag følte vi oss begge mye bedre og gledet oss til åpen skoledag. Open day gikk ut på at noen studenter fra Hoi An og Da Nang ble med på vår hverdag. Først forelesning, og så ut på studiesenteret der det var planlagt en haug med ulike aktiviteter og, sikkert veldig gode, måltider.

Problemet var bare at selv om vi følte oss bedre og bedre, vi verre og verre ut. Vi stod foran speilet på rommet tidlig fredagsmorgen og skjønte ikke hvorfor vi begge hadde utslett som stadig spredte seg utover kroppen. Æsj. Etter en halv forelesning ble vi sendt avgårde til legen. Jeg fikk utleggspenger i hånden, en bil kom for å hente oss og plutselig var vi på vei til Da Nang. På klinikken pratet vi med legen, som var ei utrolig flink dame fra Fillipinene, og tok blodprøve.Det viste seg at vi har hatt Denguefeber – og at utslettet er slutten på sykdommen. Denguefeber kan bli svært alvorlig om man får det for andre gang, så det er utrolig greit å vite at vi har hatt det. Heldigvis er vi ikke alvorlig syke (vi kan bare regne med å være trøtte i opptil flere uker). Omsorg og sjokolade har dukket opp fra alle kanter: medstudenter, lærere og de ansatte på hotellet har vært helt fantastiske.

Det er uansett betryggende å vite at vi har et godt sikkerhetsnett her.. og ikke minst at vi får pengene igjen på forsikringen. 😉 Nå (tirsdag) er en ny uke heldigvis i gang. Vi føler oss begge mye bedre og er klare for nye utfordringer. Det går med mye energi på å planlegge og komme i gang med gruppearbeidet nå. I min gruppe har vi valgt å ha hovedfokus på media og sivilsamfunn i Vietnam. Det er fint å komme igang med litt ordentlig oppgaveskriving, samtidig som jeg stadig tenker aller mest på helgen som kommer.

Vi er nemlig halvveis i oppholdet nå, langhelg og muligheten til å endelig få sett litt mer av Vietnam står for tur. Vi er seks jenter som skal fly til Hanoi, hovedstaden, og så reise på båttur til Ha Long Bay – som ligger nord i Vietnam. På bilder jeg har sett ligner området ganske mye på noe fra Avatar. Krysser fingrene for fint vær! Det er en fordel da programmet inneholder blant annet kajakktur og fjellklatring.

Ellers var det Children’s Festival her sist uke. Helt siden vi kom hit har barn øvd seg på noen slags minishow der de kler seg ut i kinesiske drakter og utøver et slags skuespill som handler om en løve og et fantasidyr kalt Lan. I bakgrunnen spiller en gutt eller to taktfult på trommer (når jeg tenker meg om har jeg i hovedsak sett gutter delta leken). Jeg trosset sykdommen og tok turen ut på tirsdagskveld, selve festivaldagen. Alle barna hadde samlet seg og show etter show, tromme etter tromme gikk i parade gjennom byen. Aldri før har jeg sett så mange mennesker i Hoi An! Noen vietnamesiske studenter kunne fortelle meg at folk kommer både fra storbyen og landet for å oppleve feiringen på det vakreste stedet.

I tillegg til den årlige Children’s Festival, var det også Fullmoon Festival. Den festen tror jeg at man kan oppleve hver måned. Sammen med Ragnhild og en morsom båtmann fløt jeg ut på elven i en liten trebåt. Området rundt elven var mørklagt for anlednigen og det eneste lyset kom fra fra de merkelige statuene midt i elven og de sjarmerende lyktene vi sendte ut på vannet ‘for good luck’.

– Ingrid