gårdagen var en av de bästa dagarna sen jag kom hit måste jag erkänna. det hela började under lunchen då jag och Ine satt och pratade seriefigurer med Paul Robbins, Sara, Stefan och Tyril. Vi kom in på ämnet ”seriefigurer heter olika i olika språk”. Det ledde oss vidare till att djur låter olika på olika språk och det i sin tur ledde oss vidare till ord inom engelskan som är olika i australien, USA och England. oh vad vi skrattade. jag skrattade så jag grät. Knatte, Fnatte och Tjatte har jag iaf konstaterat är de som har mest olika namn. inte lika någonstans om jag jämför med norskan, engelskan eller något annat språk vi berörde. sååå kul!

sen på kvällen var det min tur att laga mat till oss. Sebastian, Mimmi, Sara och jag har en deal – man lagar mat en dag i veckan till allihopa. och igår var min tur. det hela slutade med att jag gjorde mat åt Alex också. Som tur var hjälpte Bridget mig, annars hade det gått åt skogen för kyckligen var gaaalen :P vi tog oss ner till marknaden hon och jag för att inhandla allting till min ”Ghana-sallad” och det innebar kyckling. Att handla kött här är inte som att handla kött i sverige. Här går man till marknaden. vilket innebär ett ställe med massa massa stånd, tätt tätt inpå varandra med gångar som är 1 meter breda om knappt det som slingrar sig igenom hela stället. packat med folk och allt man kan tänka sig i matväg och icke matväg. och att köpa kyckling, köpte två kycklinglår för 4 cedi (typ 20 kr) och Bridget bad henne att skära upp den i bitar vilket i praktiken innebar att damen i fråga tog en köttyxa och högg kyckliglåret i några bitar på en kartong. hur läskigt som helst men så coolt :P ! här håller kycklingen på att kokas. ser lite halvmysko ut men det blev gott! och morötter i lillkastrullen bredvid.

sallad på g. Bridget och jag hade lite roliga diskussioner under tiden för tydligen här i Ghana så tar man bort kärnorna ut tomaterna för de ska visst vara dåliga för hälsan. så vi hade lite tomatkrig där jag försökte få med frön och hon plockade bort dem – slutade med inga frön :P salladen annars innehåll: tomater, lök, gurka (Ghana gurka ser riktigt rolig ut men är super god!), sallad, morötter, bönor i tomatsås, salladsdressing, ketchup, makaroner och paprika. MUMS :D Är sjukt stolt över resultatet för Alex som hade sprungit in och ut i köket hela tiden och sett väldigt skeptisk ut erkände att det faktiskt var supergott. stolt :D ! Receptet förresten är kopierat från den maten vi fick hemma hos Bridget förra veckan förutom att då var det med sardiner och tonfisk istället för kyckling. men vi har ätit så mkt tonfisk den här veckan så det blev kyckling :)

här står jag och dissekerar kycklingen. var tvungen att kämpa lite för att få bort köttet från benen men de gick prima :D dock så hade Bridget ganska roligt åt mig för jag var tydligen kass på det :P Kvällen sen avslutades med salsa! Jag, Alex, Bridget, Mimmi, Sara och Sebastian drog iväg till något stället som Alex hade koll på. Det pågick en salsakurs så jag betalade 1 cedi och hoppade in. men, de andra stack och lämnade mig och Alex där så jag stod där som ensam vit tjej och nybörjare och skrattade järnet och försökte hålla koll på stegen ” 1 2 3, 5 6 7″ och så om igen. Alex bara garvade åt mig.. :P men kul hade jag! efter kursen dansade alla omkring och jag gjorde mitt bästa för att hänga med i rörelserna, gick sådär men de var kul! sen var det pardags så jag satte mig ner, ville inte dansa med någon. Satt och kikade runt i stället i 15 minuter och var stum av chock. Alex var typ kung på dansgolvet. Aldrig sett någon dansa salsa så. och de andra var inte sämre. det var en wow-effekt på hög nivå! killarna slängde omkring tjejerna, de flög fram och tillbaka över dansgolvet. sen så slutade med att jag inte fick sitta still längre utan blev uppbjuden och det är en historia för sig :P vad jag skrattade. det var sjuukt kul! men salsa är otroligt likt bugg i vissa avseenden så jag ville hela tiden ta ett extra steg och ha armarna spända. men icke, armarna ska vara lelösa och vara i killens kontroll. haha med Stan som jag dansade med till en början hade en bra dos med tålamod så vi dansade på tills de började lossa lite för mig. sen dansade jag med nästa människa och sen en människa till och sen var salsatimmarna över. bland de roligaste jag har gjort sen jag kom hit. så pinsamt i början men såå otroligt kul! gav mig själv cred för att jag vågade medan de andra drog iväg :P

sen blev kvällen komplett i och med att Mimmi fick rastaflätor i hela huvudet i födelsedagspresent av Sara och Sebastian. Såå söt flicka :D Hon såg ut som 12 igen. Helt underbart :D

-Hanna