Siden vi studerer uvikling prater vi stadig om å få med oss det autentiske og virkelige Vietnam. Unngå turistfellene. Spise cao lao (svinekjøtt, urter og nudler) og pho (nudlesuppe med biff) på gatehjørner og drikke vietnamesisk te. Sykle rundt i gule regnfrakker og mingle med de lokale.

Men jeg tror jeg kan gå god for mange av oss og si at denne helgen har vi vel ærlig talt ikke vært så flinke på å oppleve det «ekte» Vietnam. På fredag etter en lang dag på studiesenteret ble det først indisk mat. Restauranten Ganesh har blitt en stor favoritt. Der er både råvarene og kokken ekte indisk. 😉 Etterpå ble det filmkveld med noe så vietnamesisk som Sweeney Todd og m&ms.

Lørdagsmorgen startet tidlig med buss til Da Nang. Da Nang ligger omtrent tretti minutter unna og er den tredje største byen i Vietnam med en halv million innbyggere. Den vokser stadig. Første gang jeg så Da Nang, fra flyet, minnet det mest om en rotete byggeplass. Mitt andre inntrykk var litt bedre – og jeg har en følelse av at byen vil bli mer og mer lik på Bangkok (mest på grunn av elven) med årene. Det var deilig å komme inn i kjølige kjøpesentre selv om vi (flaut nok) var ganske skuffet av at de ikke minnet mer om kjøpesentrene hjemme. Jaja, jeg fikk tak i etterlengtede sminkeservietter, frokostblanding og nescafé.

I dag toppet vi det hele med å spise frokost på Cargo Club. Stedet med Continental Breakfast med grovbrød og farlig gode kaker. Praten handlet for det meste om nattens morsomme hendeleser på bar og beach club (som jeg gikk glipp av, gpå grunn av en vond mage som er lei av suppe og nudler). Jeg tenkte stadig på at tre uker allerede har fløyet forbi! I morgen er det nok en gang en ny uke, med ny foreleser og dager fulle av spennende ting å finne på.

Utsikt fra et kjøpesenter i Da Nang.

Helgens mest vietnamesiske øyeblikk: sjømat. Modige Benedikte spiste en hel blekksprut. Spiste heller litt grønnsaker, jeg.

– Ingrid