Nå har jeg snart hvert her i en uke, og allerede føler jeg at «hverdagslivet» mitt her er godt i gang. Allerede har vi hatt to forelesninger på Universitetet her. Denne uken er det Dr. Chin, en utrolig flink vietnamesisk professor, som forteller oss om Vietnam; historie, politikk, kultur, minioriteter og mange andre temaer. Etter forelesningene, som varer fra 0830 til 1030 hver dag, sykler eller busser vi til studiesenteret. Der spiser vi lunsj, studerer eller bader frem til 1300. Da er det seminar noen dager og ellers fritt for å reise hjem, bli sittende å lese eller ta seg enda et bad i det store havet. Det er ganske utrolig at vi har et eget paradis i form av et studiesenter – gress, vind, lunsj, billig iskaffe og et strandområde uten turister og selgere.

Etter skoledagen vil jeg nok som oftest bruke noen timer på å lese gjennom pensum (om jeg ikke ble ferdig på studiesenteret) som hører til forelesningen dagen etter. Jeg finner ærligtalt det akademiske livet ganske så slitsomt. Et lyspunkt var at jeg bestod oppgaven jeg leverte inn før jeg dro! Dessuten er det jo ganske fint å vite at jeg kan gå ut og spise en finere middag hver kveld etter at lesingen er overstått. Jeg kan spandere på meg dessert hver eneste dag om jeg vil. I dag spiste vi suppe til forrett og and til hovedrett. Helt ok liksom. 😉

Heldigvis er medstudentene mine like seriøse angående studiene som jeg er. Vi motiverer hverandre og diskuterer for å forstå bedre det vi skal lære. Utenom skolen er det sosiale enda bedre! Det er alltid noen som kommer innom rommet til meg og Jenny for å slå av en liten prat og det er ikke rent få her som jeg virkelig virkelig liker.

På torsdag og fredag skal vi på diverse utflukter som jeg sikkert skriver mer om senere. Fredagskveld starter helgen med et pang – velkomstfest med middag og drinker på studiesenteret. Dessuten har en av jentene her bursdag! Det blir bra. Resten av helgen blir det kanskje tid til å slappe av litt mer enn bare to timer på kvelden? Skolen og det sosiale tar opp så mye av tiden min at jeg ikke får sovet heelt nok. Dessuten er jeg ganske syk – men det trenger vi ikke tenke på!


Fra markedet i Hoi An.  Det meste er veldig genuint og det lokale livet her er ikke bare bygget opp for turister.


Bygget opp under den franske kolonitiden. Helt nydelig.


Utsikten fra studiesenteret. Det eneste stedet man nesten kan bli kald. Vindt. ❤


Elise og alle andre ble ganske fornøyd da vi fikk titte på (har hvert for mye med østlendinger ass) studiesenteret på søndag.

– Ingrid