Vi har äntligen fått internet i huset!! äntligen! senaste veckan har varit helt otrolig. att vara här nere går inte ens att beskriva egentligen. men jag ska försöka!

skolan har dragit igång på allvar nu. förra veckan var fylld med inledande information om Ghanas politik, historia, geografi och kultur. riktigt intressant och jag tror att jag kan mer om Ghana än om Sverige vid det här laget. skolan ligger precis vid stranden och består i princip av ett grästak som hålls upp av pelare och ett golv av sand. vi får besök ganska ofta i klassrummet också, av getter. sjukt söta! har badat i atlanten för första gången och kämpat med vågorna.

helgen bestod av välkomstparty på fredagen som slutade på en bensinmack där säkert uppåt 500 personer dansade loss. helt otroligt! det är tydligen så man gör här, festar på bensinmackar :) men jag klagar inte, det var otroligt roligt! danskulturen här är väldigt utbredd. alla dansar till allting. även utan musik ibland. lördagen inleddes med ett bröllop i Africanstyle. En vän till Liv (our fieldmanager) skulle gifta sig och han bjöd hela klassen. nog det häftigaste jag någonsin har varit med om. alla hade otroliga kläder, klänningar, hattar, kostymer, draperingar och allt man kan tänka sig. själva bröllopet var så olikt ett svenskt bröllop som det kan bli. det hela började med gosspel som alla deltog i, verkligen alla stod och sjöng och bad och hela kyrkan vibrerade av sång. sen kom bruden och brudgummen in med hela familjen med i tåget. bruden hade en slöja på sig som inte togs bort förrän vid ”I do”, hon var otroligt vacker. vill nog inte veta hur mycket hennes klänning kostade! men när de hade satt sig och nästa gosspelbön drog igång så blev jag chockad. alla reste sig upp, tog sig fram i kyrkan och dansade. helt kyrkan förutom bruden och brudgummen stod upp och dansade. till slut dansade till och med jag. sjukt kul! på kvällen sen mötte vi upp med mina vänner från Accra och tog några öl och pratade. men de skulle vidare till festivalen så det blev till slut bara jag Ina, Michael, Immanuel och Alex. men vi hade kul ändå :)

igår var det skola för hela slanten, lektioner hela dagen. men idag har vi vara i Kakum National Park och vandrat omkring. det är en regnskog på x-antal kvadratkm med vem vet hur många olika djurarter. av fjärilar enbart så fanns det 600 olika sorter. och det var fjärilar överallt. parken har också en sak som inte så många parker har, en hängbro 40 meter upp i luften som går mellan träden. en hängbro.. jag var livrädd! gick dock inte hela för de höll med underhållsarbete men vi gick kanske 200 meter av 350 meter. jag skakade i hela kroppen när vi kom till plattformarna mellan hängbroarna. men utsikten var otrolig. det går inte att beskriva med varken ord eller bild. it was stunning. km efter km med regnskog. fåglar, fjärilar. helt otroligt. tyvärr såg vi inte de djur som också finns i parken, olika sorters apor, forrest elephants and etc. men det vi såg räckte för att göra mig ordlös. otroligt vackert.

– Hanna