Etter en deilig og avslappende påskeuke i Leòn (bilder fra denne kommer senere) med kun 4-5 husokkupanter på Casa Iguana, var det tilbake til hverdagen da huset gradvis fylte seg opp igjen med fornøyde ferdigferierte studenter. Spanskstudentene ble satt igang med timer allerede fra mandag av, mens vi ped. studenter har tatt livet med ro med noen småøkter med selvstudium i pensumlitteraturen. Her kommer en liten oppdatering på ukens fornøyeligheter.


På tirsdag var det igjen dags for en kulturkveld, denne gangen med fokus på typisk Nicaraguansk mat. Carolina og Sonja instruerte oss i hvordan vi skulle gjøre det. Vi fikk prøvd oss på å lage enchiladas med kylling, tortillas, burritos osv.


Her er Elisabeth igang med å steke tortillas…


Susannes Enchilladadeig er klar for å fylles med kylling, før det skulle få seg en runde i frityrolja…


Ferdig resultat og fornøyde kokker. Så er det bare å finne seg en Nicaraguansk mann, for kan man lage mat er man et perfekt koneemne…


Vi har også vært en tur innom Managua denne uka for å fornye visumet. Etter en liten shoppingrunde var noen av jentene sugne på Sushi, noe som førte oss til et av byens mest fasjonable hotell der de hadde sushirestaurant. Jeg følte meg litt malplassert der jeg kom i slippers og t-skjorte, der andre gjester satt i dress og nippet til champagnen… Båten man kan se på bildet var stappet full av forskjellige sushibiter i alle slag som jentene fråtset seg i (Undertegnede holdt seg unna sushien, men lot seg imponere av matserveringen).

Karneval

På torsdagskvelden var Casa Iguana pyntet til Karnevalsfest med ballonger, Piñata og både flotte og tvilsomme kostymekledde studenter. Priser ble delt ut til de beste kostymene, der en Hawaiiana-slippers (!) stakk av med seieren.


Typisk Nica, rom og cola, var selvfølgelig representert på festen. Her ved Trine Lise(rom) og Elisabeth(cola). Bak kan man observere den flotte rom-piñataen.


Malin Palme holdt seg i live hele festen (I motsetning til sin landsfrende Olof Palme)


Undertegnede lekkert antrukket som Jane i slåsskamp med Piñataen.


Intet Karneval uten en liten runde limbo.


Ane lastelig antrukket som Piñata, slapp heldigvis unna de verste slagene.


Kveldens deiligste kvinnfolk, Anders… Hadde fort røket på en disig mandag 😉


Noen beholdt kostymet på ut på byen. Her representert ved Susanne, som fikk tittelen «verdens søteste sau».

Det var det for denne gang. Følg med i neste episode hvor man endelig får se hvordan det gikk i prosjekt bart + et innblikk i påskefeiringen i Leòn.

Takk for det og ha en fortsatt fin aften…

– Kjetil –