For en uke siden, reiste jeg og Jørgen på feire til Bangalore. Vi hadde hørt rykte om både tigre, løver og hamburgere, og var selvfølgelig veldig spente. Bangalore er en mye større, og mer moderne, by enn Pondi så det ble en ganske annerledes helg. Vi startet helgen med å sjekke inn på en suite til tjue tusen rupees (som vi selvfølgelig ikke betalte en fjerdedel så mye for), og sove noen timer etter den kjipe nattbussen. Etter å ha sovet litt, og sittet litt i stua vår (bare fordi vi kunne) dro vi på shopping. Siden jeg ikke hadde sett en skikkelig butikk på nesten to måneder (og i hvertfall ikke et enormt kjøpesenter), var jeg forberedt på at noen kanskje kunne komme til å ta av litt. At denne noen skulle være Jørgen, var kanskje litt mer overraskende. I India er visst herreklær mye kulere enn dameklær, så jeg fant ikke stort. Til min store skuffelse, var det mye lettere (og artigere) å handle skjorter, slips, bukser og shortser til Jørgen. Mitt viktigste innkjøp den dagen, var derfor lunsj på tacobell, og den mest spennende butikken vi besøkte, var Spar (fordi den er litt “hjemme”). Likevel var jeg godt fornøyd med dagen, og hjalp mer enn gjerne Jørgen med å bære noen av hans mange poser. Blidtryne.

Dagen etterpå dro vi på en kino for å se den filmen med de blå menneskene og det store treet (Avatar?). Filmen husker jeg ikke så mye av, men vi satt i den herligste kinosalen jeg noen gang har vært i. I stedet for de harde setene på Levanger Kino, satt vi plutselig i en stor skinnsofa, med justerbar rygg og fotstøtte. Vi fikk pledd og puter, og i stedet for å sitte rett opp og ned, alene, halvveis lå jeg i armkroken til Jørgen under hele filmen. Vi fikk selvfølgelig mat og drikke servert til sofaen, og i pausen sto de med en gang klare til å ta opp en ny bestilling. Jeg hadde det faktisk så herlig i denne kinosalen, at jeg kunne sett den dritkjedelige filmen en gang til – bare for å få ligge der litt til. Likevel var det ikke så veldig synd på meg da vi, senere på kvelden, bestilte min første hamburger på to måneder. Samme kveld fikk vi til og med gått en tur i regnet, og lista over ting jeg ikke hadde sett/spist/opplevd/hørt på lenge, vokste litt til.

Søndag dro vi på tigersafari og tok oss en ridetur på en elefant. Vi var så glade og ivrige at vi helt glemte tid, mat, solkrem og alt annet. Vi løp bare rundt hele dagen og pekte på flodhester, krokodiller, indiske bjørner og søte, små apekatter. Jeg fikk også drikke verdens beste sjokolademilkshake, og da jeg oppdaget at bussen hjem hadde gode senger, kunne jeg ikke bli mer fornøyd. Jeg hadde så mye energi at jeg tok sit-ups på vei hjem, og tok meg selv flere ganger i å tenke at livet var ganske herlig.

Det minste av kjøpesentrene vi besøkte

Sofaen i stua vår (vi hadde selvfølgelig bar og lysekrone også)

På tigersafarien hjalp de oss med å fotografere

Likevel syns jeg det ble best når jeg fikk gjøre det selv

– Ylva –