Field work in Accra, från Måndag till alldeles nyss! Vår grupp(Danielle,Emma,Chatrine,Kristina och Julia) ska skriva om hur Korle bu lagoon påverkar människorna, miljön och omgivningen.

Härliga barn!
Måndag: Kommer till Accra tidigt. Staden är pulserande med massa, massa, massa människor drygt 4 miljoner. Jag Emma och Kristna plankar oss in på en väldigt fin park som upprättades för Ghanas självständigthet.

Pigga jentor.

På kvällen går vi ut och äter Jätte jätte god mezze dricker massa vin och åker hem till en vän som heter Daimien. Han bor i ett väldigt väldigt väldigt fint hus i Accra.


Chtrine, med en guppie drink.

Jag och Julia åker på flaket hela vägen dit och vi blir stoppade i två polis kontroller, de verkade vara lite små tipsy men korrupt som landet är löste allt sig..
.
Hund. OM Ghanianerna kollade på oss..
En planerad utgång blev massa vin och att kolla på gubben i månen ur ett teleskop.

Tisdag: Upp i ottan och tillbaka till Ghana water copmpany limted för en andra intervju. Efter det åker vi till ett höjdar hotell för att gå på en konferens och ha en intervju med en NGO som jobbar med vatten i Ghana. På kvällen blir vi bjudna på fin fin 3 rätters middag mitt i natten hos Daimien igen, scampi, Lax pasta och choklad crepes.. Vi stannar hos honom för natten och oplanerat en extra dag i Accra.

Le chef

En touch av livet där hemma..

Onsdag: Vaknar och får riktigt kaffe, baguette och fransk ost till frulle. Möter upp en kille som heter Matthue som skall följa med oss till agloboshie och köra hem oss till cape coast.

Lagoonen
Vi kommer till området, ah hur ska jag göra denna saga kort, som är en jättelik slum inte likt någon med omkring 50-60 000 människor som bor där. Folket där jobbar med scraping och e-wast och hela området är täck med skit och skräp! Det är verkligen obeskrivligt. hemskt. äckligt. smutsigt. tragiskt. Att folket som lever där ens överlever är ett mysterium.

Det bubblar i korle bu, kan knappas vara fisk..
Vi har turen att träffa paramond cheifen för Old fadama som är cumminityt där. Vi är så nervösa, 5 tjejor omringade av ett 20 tal män, men intervjun går bra. Fick ge honom 10 cedi då vi inte hade med oss någon schnaaps. Vi fick sedan en guidad tur på området av två killar som jobbar för chifen och de visar oss allt de tycker att vi ska se: toaletter, skräphögar, «vattnet», där de äter mat.. ja allt.

Jag fick en fin henna tatuering av några kvinnor inne i aglobgloshi..

Jag har aldrig sett något likande. Men de är otroligt hjälpsamma och svarade på massvis av frågor, man kände att de ville ha en förändring. Regeringen verkar lossas som att denna kolossala sopptipp och alla dessa människor inte existerar..
Det bor på varandra, i skiten, tillsammans med flugorna.

nimbi?
Att sätta ord på detta är omöjligt och frustrerande. Men besöket i Accra var givande, roligt och spännande

Xxx

– Disa og Danielle –