24 mars var det minnedag her i Argentina, til en av de mørkeste dagene i Argentinas histore. Som det oversettes til engelsk er dette ” Day of Remembrance for Truth and Justice”. På denne dagen for 34 år siden var det statskupp, og markerte dagen da ytringsfriheten og pressefrihet forsvant, og et militært diktatur fikk systematisk rundt 30.000 argentinere til å ”forsvinne” over de neste 8 årene..

Trommeslagere, kanonskudd, kinaputter, folk som roper mottoer mens de marsjerer i gatene… masse lyd overalt! Det var tog i senteret av Buenos Aires, titusener av mennesker som marsjerte den store avenidaen, med flagg, plakater og what not. Veldig følelsesfullt for mange så det ut som, fest for andre. De krysset Avenida de Mayo, og jeg som bor på gata som går parallelt med denne, var midt oppe i det hele dagen lang.

Senere kom jeg fram til torget, der presidenten Christina Fernández Kirchner holdt tale. Tusenvis av argentiner sto pakket rundt, der hun snakket om rettferdighet og situasjonen Argentina var i, og hvor de står i dag.

På kvelden ble det lang konsert, men jeg følte meg dårlig (matforgiftning eller no virus), så det ble tidlig kveld på meg…

– Ine –