HEJ!!
Nu är det verkligen skönt med helg! Vi har som vanligt haft en händelserik vecka, här e lite av det som hänt. Vill bara ut och dansa så blir mer bloggning i morgon hah!!

Nu lite Mac Donalds kanske??? hahahah!! fyllekäk… bara 2 timmars väntan om du vill ha snabb mat.

(Torsdag)
Bussen lämnade huset kl 6.00 och vi begav oss mot Legon, det första och största universitetet i Ghana som finns i Accra.

Jättemysig atmosfär på campus området och arkitekturen var väldigt vacker! Från början var campuset ritat i Malaysia men Ghana köpte ritningarna och nu har dom ett enastående universitet.

Där hade vi två föreläsningar en om Water management och en om E-waste.

Sedan bar det av mot Accra mall, ett modernt och super fint köpcentrum. Hade inte så mycket fina kläder att köpa men en riktigt mataffär med kundvagnar och frysboxar!
Det första vi gjorde var att spring och köpa italiensk glass sen shoppa vi loss i mataffären, ett kilo choklad, riktigt kaffe chips och torkade aprikoser!

Sedan åkte vi till Abogodododooo(eller nått sånt.) Det är en jätte stor slum där dumpas tonvis med e-waste som tas hand om och säljs vidare av människor,ofta unga killar. Det är som en gigantisk jätte skitig soptipp, full med skrot och stanken från giftiga avfall som bränns är obeskrivlig.

Skärpet skeppas oftast över från Europa eller andra delar av världen det är bla datorer som inte fungerar, gamla skrivare, bilar och annat skräp. Orealistiskt kändes det, var verkligen hemsk att se att vi är en del av detta och att regeringen inte gör något.
Människorna som jobbar här samla på värdefulla saker som de kan sälja, eller bränner gamla datorer för att utvinna koppar som de kan sälja vidare.

xoxo ghananian girls

– Disa og Danielle –