Denne helga har vi hatt langhelg/reisehelg, derfor tok jeg og Rikke + Matilde, Iben, Charlotte, Tina(noen veldig søte dansker) og Peter(en søt nordmann) turen til paradiset Nha Trang 10 timer med tog unna Hoi An.

Torsdags kveld i halv ti tiden tok vi taxi fra hotellet vårt til togstasjonen i Da Nang(nabobyen). Vi var ganske tidlig fremme ved stasjonen og måtte vente en stund. Må bare nevne at togstasjon-toaletter i Vietnam er et sted man helst vil unngå å besøke. Her måtte vi betale en slant penger, til en sur dame, for å få toalettpapir(ca 4 ruter med papir) for så å gå inn til et veldig illeluktende sted. Vi tenkte vi skulle prøve å holde oss til vi kom på toget. Genial plan! Men nei.. der var det faktisk, tro det eller ei, enda verre. Der var det kun et hull i gulvet(som gikk rett ned til togskinnene), ingen dopapir, veldig deilig lukt og det var vått omtrent overalt, sikkert etter mange forsøk på å treffe hullet under fart(toget rista som bare det, var ikke lett å holde balansen oppi det hele). Men nok om det.

Vi hadde kjøpt oss sovepiller(ingen av oss har særlig lett for å sove sittende). De funka dårlig og vi var våken omtrent hele natta begge to. Setet til Charlotte nekta å holde seg bakoverlent og gikk sakte men sikkert opp så hun våknet hver halvtime for å måtte slå det ned igjen. Klokka ni gikk vi av toget i Nha Trang.

Vi gikk fra togstasjonen til hotellet(en veldig varm og klam tur) og fikk oss frokost på en koselig, liten cafe rett over gata. Vi har aldri fått så sjokk før! Maten kom etter maks 5 min! Endte jo selvfølgelig med at det ble vår faste frokost-plass. Utrolig billig også.

Vi tok turen ned på stranda for å sove litt før vi senere på kvelden dro ut for å spise middag. Vi dro på et veldig pent sted(litt dyrt) hvor de hadde hjemmebrygget øl(veldig godt) og to syngende damer til underholdning. Etterpå dro vi på en bar og spilte biljard og slappa av.

LØRDAG
Endelig ble det dykking! Klokka halv syv sto vi opp, spiste frokost og gikk bort til dykkesenteret Coco Divers rett over gata. Tok buss ut til båten(den største av alle dykkebåtene!) og kjørte et stykke ut på havet. Utrolig deilig vær og varmt. Da vi hadde kjørt et stykke kom vi frem til en liten øy og de stoppet båten. Alt utstyret var gjort klart, så det var bare å hoppe i våtdraktene, ta buddy check og hoppe uti.

Dykk 1
Vi kom oss under overflaten og falt rett mot et utrolig vakkert korallrev. Hele bunnen besto av koraller så langt vi kunne se. Det var kun oss to og Mathilde som dykket sammen og vi hadde en egen guide for oss selv. Vi så mange fargerike fisker og også en svær ål som lå å tittet på oss gjennom et hull i en stein. Guiden viste oss også en Giant Clam(gedigen musling) som han stakk fingrene litt nedi før den klappa fort igjen. Det var også en veldig morsom fjær-lignende sak, med mange armer, som dansa rundt i vannet når man tok på den. Aldri sett noe lignende før!

Da vi kom oss opp igjen på båten fikk vi oss noen bagutter, kaffe og te mens de fylte på tankene og kjørte båten til et nytt sted. Denne gangen var det en stor fjellvegg vi skulle dykke ved, på andre siden av samme øy.

Dykk 2
Vi hoppet uti på nytt og gikk under overflaten. Igjen begynte vi å svømme, og skal si denne turen var mye mer interessant enn den første! Omtrent med en gang vi kom under så vi en svææær blekksprut! Hadde aldri trodd den så sånn ut. Så nesten ut som en fisk bare at den hadde masse bein og svømte sidelengs. Den så også nesten gjennomsiktig ut. Den var nesten litt skummel. Da vi svømte videre gikk drømmen vår i oppfyllelse. Det vi hadde ønsket så lenge å se dukket opp; skilpadde! Den satt på en stein under vann og kikka på oss. Da vi kom nærmere begynte den å svømme. Så utrolig fin den var! Vi ble helt fascinerte! Videre så vi flere åler, masse nemofisk, løvefisk og trompetfisk. Da vi svømte mot fjellveggen svømte vi inn i noen grotter. Der var det stimevis med fisk som hadde søkt ly. Det var en del strømmer der inne som tok tak i oss, så det var noen ganger man følte seg veldig som en fisk selv der man drev frem og tilbake i vannet.

Definitivt den beste dykkeopplevelsen vi begge to har hatt!

Vi kom tilbake til hotellet allerede klokka ett, og gikk ned på stranda for å slappe av resten av dagen. Der gikk Rikke og Iben ut og prøvde å vindsurfe litt. Dessverre var det veldig vanskelig på grunn av lite vind. På kvelden ble det middag på Sailing Club(veldig god mat men dyrt) og en tur ut.

SØNDAG
Da vi satt å spiste frokost søndag morgen oppdaget vi plutselig hva som lå på andre siden av veien, rett ved siden av hotellet vårt.. SPA! Vi gikk oss en runde i byen, fant ut at det var altfor varmt, og gikk rett inn til spaet. Vi fant ut at de hadde en helt genial pakke for 160 NOK: 1 times massasje, halvtimes ansiktsmassasje, hodebunnsmassasje, ansiktsrens, manikyr og pedikyr. Vi var der inn bokstavelig talt hele dagen. I tillegg tok Charlotte permanent som kosta 300 NOK(mot nesten 2000 NOK hjemme i Norge), mens Rikke fikk kunstmaling på neglene.

På kvelden dro vi to alene ut for å spise middag. Vi fant en søt liten restaurant som het VERANDA(lurer på hva det betyr på vietnamesisk?). Veldig hyggelige men også veldig forvirrede personer som jobbet der. Da vi satte oss ned og fikk meny fikk vi også beskjeden: “Please, take your time!”. Yes, tenkte vi! Endelig skal man få lov å slappe av litt. Men nei. Etter 5 minutter kom det 3 kelnere samtidig bort til bordet og lurte på om vi hadde bestemt oss.. og sånn fortsatte det videre. Hvert 5 minutt kom de igjen enten 2 eller 3 samtidig bort. Da vi hadde spist opp forretten vår, begynte de å dekke av hele bordet. Vi måtte fortelle dem at vi enda ikke hadde fått maten vår! Det skjønte de ikke helt.. Så de dekket av, og etter et par minutter kom en annen dame og dekket på bordet på nytt igjen. Vi fikk den ene retten 20 minutter før den andre, og med en gang man såvidt hadde lagt bestikket ned på tallerkenen kom de løpende: “Fini?(Oversettelse: Finished?) Likevel endte det med at vi satt der veldig lenge, drakk litt te og plutselig oppdaget at vi var de eneste igjen i hele restauranten. Da hadde de tydeligvis stengt restauranten uten å si ifra til oss. Heldigvis satt det en mann inne ved en datamaskin vi kunne få betalt til. En litt forvirrende opplevelse hele greia.

MANDAG
Strand-dag! Etter frokost gikk vi rett ned på stranda og leide oss deilige strandstoler å ligge på(8 kr). Vi fant fort ut at hele området var stappfullt med selgere. Ligger man på strandstol = da har man penger. Vi prøvde å la være å få øyenkontakt med selgerne, og passet på å advare hverandre hver gang det kom en selger i nærheten, slik at vi kunne late som vi sov. Det var spesielt en massasje-dame som var veldig interessert i Rikke og kom å knadde på henne flere ganger(“massa?”(Oversettelse: massage?) selv om hun lot som hun sov. Det var nesten altfor varmt å ligge i sola den dagen. Vi tenkte at det kanskje kunne hjelpe å kjøle seg ned i havet… For det første var sanda ned til havet så varm at man fikk vondt av å gå på den og måtte løpe ned. For det andre var havet nesten varmere enn lufta, så det hjalp lite for varmen.

Etter strandturen vår fant vi en butikk som solgte knekkebrød og salami! Yes! En måned uten norsk mat. Da var det ganske så deilig med knekkebrød.

Som siste middag sammen dro vi på en sushi-restaurant. For første gang spiste vi begge to sushi. Lakse-sushu, tunfisk-sushi og sverdfisk-vårruller. Det var helt greit. Ikke helt vår greie, men det gikk ned(vi hadde jo knekkebrødet og salamien vår ventende).

Etter mat tok vi taxi til togstasjonen, stressa oss inn på toget(det gikk nesten fra oss) og la oss i de trangeste sove-kupéene vi noen gang har sett! Dette er ikke noe for de med klaustrofobi!

Vi var fremme kl. 5 i morgest og nå er vi tilbake i Hoi An og tilbake til hverdag og skole.
Det var den helga! :)

Flere bilder fra helga:

Peter i Matildes hjerte(sugerør).

Enda flere, deilige, Vietnam-pringles.

Her går man ikke over veien, her danser man..

Paradise Hotel Asia!

Lurer veldig på hva dette bildet egentlig skal illustrere? En kondom som holder rundt et par mennesker.. hæ?!

Charlotte ble “bestevenn” med en fremmed dame da de skulle gå over veien.. Rart hvordan enkelte, småskumle opplevelser kan bringe folk sammen!

NHA TRANG!

– Rikke og Charlotte –