Slogan och handmålade skyltar i Ghana kan se ut ungefär så här. Hoppas media utvecklingen aldrig når kontinenten…

I torsdags efter våran utställning på UCC skulle vi ta bussen till Kumasi, det fick bli en överfull Metro-mas buss efter som att den andra inte följde sin tabell.
Väl på bussen bli Danielle utsedd till att håla allmän bön, inför resan. Det vill hon inte, hon försöker trevligt förklara på svengelskghanianska att hon inte vet hur man gör. Killen som tar över pladdrar på i 45 min på TWI. Mitt på landsvägen blir det fight mellan alla passagerare och busschauffören vägrar köra vidare fören alla hållerkäften. Där sitter vi som två höns bredvid en kille som pillar upp grönt gräs i näsan, hostar lite och tar sig sedan en shot-sprit på påse. Han talar glatt om att han gärna gifter sig med oss men att vi först måste dela blod…. Vi var skärrade.

Denna man kanske har plirat upp grönt gräs i näsan.

När vi väl kommer fram till Kumasi och ¨rummet¨ vi bokat, visar det sig att de inte alls är bokat.
I Ghana har man alltid pratat med receptionistens BROR när reservationen inte finns.. Vi tjafsar ett tag och lyckas som riktiga backpackers deala oss till en städskrubb för 35 svenska kronor natten. Det vart inte mkt sömn.

Jag tänker hallelulja här ska jag sova inatt. Väggarna består seriöst av papper o fläkten låter som ett flygplan.

Utsikten från vårat ¨trevliga¨boende natten i Kumasi.

Frulle-efterrätt..

Nästa morgon går vi upp tidigt för att hinna med en buss mot Tamale. Innan var det dags för lite frukost, vi vart så lyckliga då vi fann en ¨riktig¨Super market. Färdkosten vart mkt godis och äntligen en glass, den sista i frysboxen!! Annars kommer dom gärna på påse lite halvsmälta efter en dag på en mans huvud.

Det finns som tur var mkt annat du kan köpa från folks huvud, så helt svultna han vi inte bli. Varje gång bussen stannade till han man om man va snabb handla något från ett huvud.

Efter 4 timmar fick vi äntligen en paus, toa besöket var en upplevelse du betalar 25öre får en hink vatten och sätter dig i en kvinnlig kissoar. Skulle du göra nr 2 fick du även en sida tidningspapper och promener i väg till skogen haha..

Volta sjön

Kylskåps försäljning is the shit.

Turen gick förbi världens största artificiella sjö Volta och några kyllskåp senare hamnade vi i en annan värld. Från de vi tyckte var underutvecklat hamnade vi i OTROLIGT UNDERUTVECKLAT, med runda ler hus och löv tak väldigt mkt fattigare i nord Ghana än det är i södra Ghana.

Resan mot elefanterna fortsatte men det tar vi i morgon

puss och kram svettig banan!!!

– Disa og Danielle –

Reklamer