Seminarium om Mining and oil på UCC. Det blev en låång dag. Airconditionen fungerade inte, krångel med mikrofonerna och koncentrationssvårigheter då man inte får ta någon rast under ett, tillslut, 5 timmar långt seminarium. Vi blev i alla fall bjudna på minimukar och läsk, väldigt gulligt, men inte fick vi lämna rummet, tydligen på grund av att studenterna har svårt att passa tiderna efter rasten.

Brus flickor!

Det är fascinerande hur några av de Ghanesiska studenterna är så vältaliga och intelligenta och deras frågor till professorn är långa och genomtänkta. Vissa sitter i kostym, fast det är 50 grader varmt, för principens skull antar jag. En del av dem verkar ha hög ambitioner och vi pratade med en student i klassen som hade planer på att åka till Sverige för att studera juridik. När någon här i Gahana ska resa ur landet( eller ur kontinenten kanske de är) behöver de en inbjudan från någon innan de kan lämna Afrika. Klurigt och det är inte många som verkar ha sett snö på riktigt..

Idag hämtade vi ut våra jättefina klänningar och linnen som vi har sytt upp. Så fint de blir! Och så billigt det är. Skulle ha åkte hit med en tom resväska.. Kvällen avslutades med ett lass glass med mango och ananas!
xxX

– Disa og Danielle –